My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Τιμωρητική στάση για παιδιά ΑμεΑ

*Τόνισε η κ. Αγαθοπούλου στο ΚΔΑΠμεΑ Κιλκίς.

Εξαιρετικά προβληματική είναι η τιμωρητική στάση της κυβέρνησης για τα ωφελούμενα παιδιά ΑμεΑ τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα και τους απαγορεύεται η πρόσβαση στις δομές απασχόλησης, προκαλώντας έτσι μια άνιση εκπαιδευτική μεταχείριση σε βάρος μιας από τις πλέον ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Αυτό τόνισε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) του Δήμου Κιλκίς.

Η κ. Αγαθοπούλου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του και συνομίλησε με την πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΔΕΚ) του Δήμου Κιλκίς, Χρυσή Σοφού και τις εργαζόμενες όλων των ειδικοτήτων του ΚΔΑΠμεΑ.

Η βουλεύτρια Κιλκίς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέλυσε τις πολιτικές που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του αλλά και τον προγραμματισμό του για την διασφάλιση τόσο της λειτουργίας των δομών των ΚΔΑΠμεΑ όσο και για την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, στο ίδιο πλαίσιο που εφάρμοσε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι», παρότι σήμερα η μονιμοποίηση αυτή καθυστερεί αδικαιολόγητα από την Κυβέρνηση της ΝΔ.

Επίσης, τονίστηκε η σημαντικότητα της διεύρυνσης του δικτύου δομών των δημοτικών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ καθώς πολλοί δικαιούχοι vouchers δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν των αντίστοιχων προγραμμάτων απασχόλησης. Συγκεκριμένα, για τα ΚΔΑΠμεΑ δόθηκαν 6900 vouchers ενώ το σύνολο των θέσεων στις δομές είναι 4500 και δεν έγινε καμία ενέργεια τα τελευταία δύο χρόνια για αύξηση των θέσεων με αποτέλεσμα το 1/3 των παιδιών να μείνει εκτός των δομών.

Στο τέλος της συνάντησης τα παιδιά του ΚΔΑΠ προσέφεραν στην κ. Αγαθοπούλου μια χειροποίητη δημιουργία τους και ανανέωσαν το ραντεβού για νέα επίσκεψή της.

Σχόλια
One Response to “Τιμωρητική στάση για παιδιά ΑμεΑ”
  1. Ο/Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ λέει:

    ΤΙΜΩΡΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ. ΝΑ ΜΗ ΧΑΪΔΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΙΑ

Σχολιάστε