My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Τιμητική η επιλογή του Κιλκίς

Για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής, τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου. 

(Βίντεο) Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν χθες Παρασκευή, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας Ηρακλής Μπάσδρας και ο πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς Σωτήρης Πατσιούρας, για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής, το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, στις 4-5 Οκτωβρίου, στο Λεβεντοχώρι, με τη συμμετοχή δέκα χωρών.

Η αθλητική διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες ιππικής αντοχής 90 χλμ, διεθνείς αγώνες 120 χλμ σε μια οριοθετημένη διαδρομή, (Λεβεντοχώρι – ηρώο μάχης Κιλκίς, Βαπτιστής – Λεβεντοχώρι) τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ιππασίας, το Δήμο Κιλκίς και τον τοπικό Ιππικό Όμιλο.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς χαρακτήρισε ιδιαίτερα τιμητική την επιλογή του Κιλκίς και του Λεβεντοχωρίου ως χώρων τέλεσης του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ιππικής Αντοχής, ενός ανερχόμενου αθλήματος που αποτελεί στην πραγματικότητα έναν αγώνα με το χρόνο και στάθηκε στα οφέλη που θα αποκομίσει ο Δήμος Κιλκίς από τη θετική εμπλοκή του στη διοργάνωση ενός κορυφαίου αθλητικού γεγονότος τόσο ως προς την περαιτέρω προβολή της εικόνας του όσο και ως προς την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την αύξηση του ρεύματος επισκεπτών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, την ερχόμενη εβδομάδα η πόλη του Κιλκίς θα δεχθεί αθλητικές αποστολές, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να υπερβαίνει τους εκατόν πενήντα, και περί τους πεντακόσιους επισκέπτες και φίλους του αθλήματος.

”Πέραν της ανάδειξης των διαχρονικών αξιών του αθλητικού πνεύματος, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής συνιστά για τη νέα Δημοτική Αρχή μια ενδιαφέρουσα πρόκληση εξωστρέφειας, το πρώτο βήμα ουσιαστικά για τη διαμόρφωση της τουριστικής – πολιτιστικής μας πολιτικής με θεματικό άξονα τον αθλητισμό’,’ τόνισε ο κ. Κυριακίδης ενώ συνεχάρη τις Αντιδημαρχίες Τεχνικών Έργων, Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου, Αθλητισμού καθώς επέδειξαν σωστά οργανωτικά δείγματα γραφής και άμεσα ανακλαστικά για την επιτυχή υλοποίηση της αθλητικής διοργάνωσης.

Κάνοντας αναφορά στις συνέργειες και στις συνεργασίες ως μοχλό προόδου και ανάπτυξης του Δήμου Κιλκίς, ο Δημήτρης Κυριακίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας Ισίδωρο Κούβελο, τον κ. Ηρακλή Μπάσδρα και τον Πρόεδρο του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς Σωτήρη Πατσιούρα για τη συνδρομή τους στην πραγματοποίηση του πρώτου Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ιππικής Αντοχής στη χώρα μας και στο Δήμο Κιλκίς. Ευχήθηκε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής να υπηρετήσει υψηλές αθλητικές αξίες και να αποτελέσει τη γέφυρα επικοινωνίας και φιλίας μεταξύ των λαών της βαλκανικής χερσονήσου ενώ τέλος κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στο διήμερο των εκδηλώσεων και να απολαύσουν όμορφες εικόνες από ένα νέο και πολλά υποσχόμενο άθλημα.

Η επιλογή του Λεβεντοχωρίου σε ότι αφορά την αθλητική διοργάνωση έγινε σε αναγνώριση της μεγάλης συμβολής του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς στο συγκεκριμένο άθλημα τόνισε ο κ. Ηρακλής Μπάσδρας και αφού μίλησε για τα βασικά γνωρίσματά του ευχαρίστησε το Δήμαρχο Κιλκίς για τη συνεργασία και τη βοήθεια που παρείχε ο Δήμος στο διοργανωτικό μέρος.

Τις ευχαριστίες του προς το Δήμαρχο Κιλκίς εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς Σωτήρης Πατσιούρας με την εκτίμηση ότι η φετινή διοργάνωση, πρώτη στον ελλαδικό χώρο, του Βαλκανικού Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής θα είναι και η καλύτερη. Αναφερόμενος στο άθλημα της ιππικής αντοχής σημείωσε ότι είναι επίπονο και ιδιαίτερα απαιτητικό και στόχος του είναι η ευζωία των αλόγων.

Η τελετή έναρξης του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ιππικής Αντοχής θα γίνει την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 18:00 στην πλατεία Ειρήνης, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας Ισίδωρου Κούβελου και άλλων επίσημων αρχών, με παρέλαση των δέκα συμμετεχουσών βαλκανικών χωρών (Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία και Ελλάδα) επί της 21ης Ιουνίου.

Δείτε βίντεο από τη GnomiWebTV

Σχολιάστε