My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

ΤΕΙ Κιλκίς: Τον Οκτώβριο η μετεγκατάσταση

*Καλύφθηκαν οι θέσεις φοιτητών αλλά παραμένουν τα τεράστια κενά στο διδακτικό προσωπικό

Η μετεγκατάσταση του ΤΕΙ Κιλκίς στο νέο κτήριό του αναμένεται να γίνει μέσα στον Οκτώβριο. Αυτό προκύπτει απ` τη χθεσινή (Δευτέρα) συνάντηση του βουλευτή, Γιώργου Γεωργαντά, με την προϊσταμένη του τμήματος, Ουρανία Παναγιωταλίδη.

Για το κτήριο, η διοίκηση του ΤΕΙ έδωσε προθεσμία ενός μηνός στο νέο εργολάβο να διευθετήσει τις ελλείψεις του, που οφείλονται στη πολυετή  ασυνέπεια του πρώτου ανάδοχου εργολάβου, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ο κ. Γεωργαντάς, ο οποίος διαπιστώνει ότι “παρά την καθυστέρηση, το νέο κτήριο προσφέρει ευοίωνες προοπτικές για τη λειτουργία του τμήματος και μάλιστα επιβάλλει την περαιτέρω αξιοποίησή του με τη διεκδίκηση δεύτερου τμήματος κατά προτίμηση συναφούς με το ήδη υφιστάμενο”.

Παρά το γεγονός ότι με τις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις καλύφθηκαν και οι 114 θέσεις σπουδαστών του Τμήματος, το πρόβλημα της έλλειψης διδακτικού προσωπικού παραμένει τεράστιο, αφού απ` τις 10 οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες μόνο οι τέσσερις.

Παρά ταύτα, διαπιστώνονται “ενθαρρυντικά συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα λειτουργία του τμήματος και την σύνδεσή του με την αγορά εργασίας, ένα τομέα δηλαδή ιδιαίτερα κρίσιμο στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα”.

Στη χθεσινή συνάντηση εργασίας η κ. Παναγιωταλίδη ενημέρωσε  τον κ. Γεωργαντά επί όλων των θεμάτων που συναρτώνται με τη λειτουργία του Τμήματος και τις προοπτικές του ενόψει και της μετεγκατάστασης στο νέο κτήριο, και ζήτησε τη στήριξη του βουλευτή, ο οποίος δεσμεύτηκε να παράσχει κάθε βοήθεια.

Σήμερα Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, ο κ. Γεωργαντάς θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κωνασταντίνο Αρβανιτόπουλο, στον οποίο θα μεταφέρει τα αιτήματα του Τμήματος.

Σχολιάστε