My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΤΕΙ: Άμεση λύση με προοπτική

passalidis-paulos-001Του Παύλου Πασσαλίδη.


Το Τμήμα «Σχεδιασμός και Τεχνολογία Ενδύματος» του ΤΕΙ Κιλκίς είναι ένα και μοναδικό στη χώρα μας. Έχει πολλαπλή σημασία και αξία για την τοπική μας οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη και όχι μόνο.

Είναι εφικτή η εύρυθμη λειτουργία του, αρκεί να το θελήσουν οι έχοντες το λόγο. Μετά μάλιστα την εξέλιξη της δρομολόγησης της επίλυσης του κτηριακού μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη θεσμική νομιμοποίηση του, χωρίς να τίθενται και άλλες προϋποθέσεις που επί της ουσίας αποτελούν προσχήματα.

Την τελική ευθύνη βέβαια έχει το Υπουργείο Παιδείας. Οφείλουν όμως να συνδράμουν θετικά στην συντόμευση της διαδικασίας το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες), αλλά και η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων που δρα συμβουλευτικά προς το Υπουργείο Παιδείας.

Οφείλουν να είναι προσεκτικοί. Είναι άδικο και περίεργο να αποφαίνεται μια υπεύθυνη Επιτροπή ότι το Τμήμα «Σχεδιασμός και Τεχνολογία Ενδύματος» δεν πληροί τα βασικά κριτήρια για την αυτοδυναμία του. Ότι δηλαδή, διαθέτει δύο αντί εννέα μέλη Επιστημονικού Προσωπικού και ότι γεωγραφικά είναι απομακρυσμένο από έναν φυσικό ακαδημαϊκό χώρο.

Ασφαλώς και δεν ευθύνεται το Τμήμα για το ελλειμματικό Επιστημονικό Προσωπικό, ασφαλώς και το Κιλκίς βρίσκεται εγγύς στη Θεσσαλονίκη με τα Πανεπιστήμιά της.

Το Τμήμα είναι μοναδικό και σύγχρονο, έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει τον Κλάδο της ένδυσης από έντασης εργασίας σε ένταση γνώσης για την παραγωγή έξυπνων προϊόντων που προορίζονται για τον σύγχρονο καταναλωτή.

Δεν είναι κανένα ανενεργό Τμήμα ή που υπολειτουργεί ή που να το πιάνει το σχέδιο «Αθηνά». Και πολλούς φοιτητές έχει και σύγχρονο κτήριο έχει και υψηλού επιπέδου Πρόγραμμα Σπουδών ακολουθεί και σύγχρονο εξοπλισμό διαθέτει και κατοχυρωμένα δικαιώματα αποφοίτων υπάρχουν, κλπ.

Απαιτείται λοιπόν βούληση, πολιτική βούληση στα υψηλά υπερκείμενα κλιμάκια. Δεν χωρούν πλέον περαιτέρω υποσχέσεις αορίστου χρόνου. Μια θέση και μόνο είναι σήμερα αποδεκτή: ότι το Τμήμα «Σχεδιασμός και Τεχνολογία Ενδύματος» του ΤΕΙ Κιλκίς θα λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017.

Οφείλει η Πολιτεία, αρχίζοντας από την κανονική λειτουργία του Τμήματος να δει στην συνέχεια την αναβάθμισή του σε Σχολή.

Σχολιάστε