My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Τα Χάλκινα πάνε Μέγαρο!

Μια μεγάλη γιορτή για τα πνευστά του τόπου μας στήνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ, από τους καλύτερους πρεσβευτές της πλούσιας παράδοσής μας, τα Χάλκινα της Γουμένισσας, με ξέφρενους ρυθμούς από κλαρίνα, τρομπέτες, τρομπόνια, ευφώνια και σαξόφωνα.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται σκοποί της Κεντρικής Μακεδονίας από τοπικούς οργανοπαίχτες και αγαπημένα τραγούδια από τους Διονύση Σαββόπουλο, Δημήτρη Μπάση και Αρετή Κετιμέ, τους εκλεκτούς προσκεκλημένους της βραδιάς.

Μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης το Σάββατο 18 Νοεμβρίου (8:30 μ.μ.) στο πλαίσιο του νέου κύκλου εκδηλώσεων «Για ξύλινα και χάλκινα». Στη μουσική διεύθυνση θα είναι ο Ελευθέριος Δίγκας. To πρόγραμμα παρουσιάζει η Κατερίνα Τσιάκα.

Τα Χάλκινα

Η Γουμένισσας είναι γνωστή στην Ελλάδα και ευρύτερα στον κόσμο για την παράδοση, την ιστορία και για τους περίφημους μουσικούς της. Είναι οι άνθρωποι, στις φλέβες των οποίων –από γεννησιμιού τους– κυλά και η μουσική μαζί με το αίμα. Είναι αυτοί που τους αναγνωρίζουν όλοι με το όνομα «Τα Χάλκινα της Γουμένισσας».

Οι άνθρωποι αυτοί, που ασχολούνται με πάθος και μεράκι με τη μουσική, συνεχίζουν μια μεγάλη παράδοση διαιωνίζοντας εμπειρικά τη γνώση και τη δεξιοτεχνία. Διασώζουν και διαδίδουν ανά τον κόσμο τα μουσικά χρώματα του τόπου τους αλλά και τη μουσική κληρονομιά των Βαλκανίων.

Οι κομπανίες τους συμμετέχουν σε κορυφαίες εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας δίνοντας το στίγμα πως στην Κεντρική Μακεδονία η παράδοση ζει και θα συνεχίσει να υπάρχει χάρη στο ταλέντο και στη μοναδική ικανότητα των μουσικών της.

 

Σχολιάστε