My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Τα προβλήματα στην Εκπαίδευση

Η Θεματική Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς κάλεσε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου μέλη, φίλους και φίλες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μια συζήτηση των προβλημάτων στο χώρο της Εκπαίδευσης, “τα οποία καθημερινά διογκώνονται”, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι συμμετέχοντες κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους για το άνοιγμα των σχολείων “χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, με μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τάξη, με κίνδυνο να επαναληφθεί το περσινό σκηνικό”.

Επίσης, εντοπίστηκαν τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία, στη γενική και στην ειδική εκπαίδευση αλλά και στην παράλληλη στήριξη, καθώς η μη έγκριση 16 ολιγομελών τμημάτων “εξακολουθεί να απειλεί την λειτουργία των συγκεκριμένων σχολείων”.

Παράλληλα, στη συνάντηση τονίστηκε ότι σε πολλά σχολεία οι διευθυντές προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα πίεσης προς τους συναδέλφους, για να περάσουν τις διατάξεις της αυτοαξιολόγησης.

Τέλος, άρχισαν να γίνονται ορατές οι αρνητικές συνέπειες από τη δημιουργία των Πειραματικών σχολείων και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, και στα ίδια τα σχολεία και στα γειτονικά.

Στην ανακοίνωση της Θεματικής υπογραμμίζονται και τα εξής:

“Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δηλώνουμε ότι με τη Ν.Δ. έχουμε θεμελιακές διαφορές. Είμαστε ταγμένοι σταθερά υπέρ ενός δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης που θα παρέχεται δωρεάν σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Υπερασπιζόμαστε την εκπαίδευση ως καθολικό και αναφαίρετο δικαίωμα, που δεν πρέπει να  εξαρτάται από το εισόδημα, την κοινωνική θέση ή άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει απερίφραστα τον αγώνα των εκπαιδευτικών για ένα ποιοτικό, συμπεριληπτικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά και δεσμεύεται ότι θα καταργήσει τις διατάξεις των νόμων 4692/2020 και 4823/2021, αποκαθιστώντας άμεσα τους/τις απεργούς εκπαιδευτικούς σε περίπτωση που η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αντισυνταγματική κύρωση σε βάρος τους.

Γενικότερα, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την Παιδεία περιλαμβάνει:

• Την Καθιέρωση της δεκατετράχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

• Την άμεση επιπλέον ενίσχυση με  20.000 διορισμούς δασκάλων και καθηγητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

• Τη θέσπιση ρήτρας αυτόματης πρόσληψης, ώστε αυτομάτως να διορίζεται ένας εκπαιδευτικός για καθένα που θα συνταξιοδοτείται.

• Τον διπλασιασμό σε βάθος τετραετίας της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων.

• Τον διπλασιασμό σε βάθος τετραετίας, του αριθμού μελών ΔΕΠ, με 2.000 διορισμούς ανά έτος. Εμείς θέλουμε καθηγητές στα πανεπιστήμια και όχι αστυνομικούς.

• Τη Διαμόρφωση Εθνικού Σχεδίου Φοιτητικής Στέγης.

• Τη ριζική αναβάθμιση του Απολυτηρίου του Λυκείου, με ταυτόχρονη αναδιαμόρφωση του προγράμματος, ώστε στη Γ Λυκείου να διδάσκονται λιγότερα μαθήματα περισσότερες ώρες.

• Την επαναφορά του συστήματος εισαγωγής των “πράσινων” και “κόκκινων” σχολών που είχαμε ήδη νομοθετήσει αλλά δεν εφαρμόστηκε, και παρέχει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο με μόνο την απόκτηση του απολυτηρίου.

• Τη λειτουργία των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών, όπου θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, θα παρέχουν επαγγελματικό πιστοποιητικό ευρωπαϊκών προδιαγραφών, και θα λειτουργούν σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγικούς φορείς.

• Και φυσικά τη Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της  πανεπιστημιακής αστυνομίας.”

Σχολιάστε