My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Τα οφέλη του βόλεϊ για τα παιδιά

*Γράφει ο Ανδρέας Αβραμίδης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Αποδεδειγμένα, η γυμναστική είναι αναγκαία για τα παιδιά και λειτουργεί θετικά στην υγεία τους. Βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική αντοχή, ενισχύει το μυϊκό σύστημα των παιδιών προστατεύοντας τα από τραυματισμούς, βελτιώνει την ευλυγισία τους και φυσικά βοηθά στο να διατηρηθεί ένα ιδανικό βάρος.

Γιατί βόλεϊ;

Είναι ένα δυναμικό ομαδικό άθλημα που θα αναπτύξει την συνεργατική φύση του παιδιού και ταυτόχρονα θα βοηθήσει ακόμη και το πιο ντροπαλό παιδί να κοινωνικοποιηθεί. Το βόλεϊ βελτιώνει την αερόβια και την αναερόβια ικανότητα και γυμνάζει πολύπλευρα τα παιδιά.
Είναι από τα πιο ασφαλή αθλήματα καθώς δεν υπάρχει σωματική επαφή, επιπλέον διεξάγεται σε κλειστό αγωνιστικό χώρο αγνοώντας τις καιρικές συνθήκες.

Βελτιώνει την αντίληψη και το νοητικό επίπεδο του παιδιού καθώς οι αποφάσεις για τον τρόπο παιξίματος παίρνονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου.
Συντονίζει απίθανα χέρι και μάτι (hand-eye coordination), λειτουργία απαραίτητη στην καθημερινότητα κάθε παιδιού.

Η φύση του αθλήματος –να σώσεις την μπάλα– και να επιτεθείς πραγματοποιώντας ένα δυνατό άλμα και καρφί μετά από μία συνεργασία με τους συμπαίκτες σου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δημιουργεί ένα πλήθος συναισθημάτων που είναι και η πεμπτουσία του αθλήματος.

Να παίξεις βόλεϊ, για να ζήσεις αγώνες και να εκτεθείς σε κοινό, μικρό ή μεγάλο. Να χτίσεις σιγά σιγά την αυτοπεποίθηση που θα σου χρειαστεί στη ζωή. Να ντρέπεσαι όλο και λιγότερο και να μη χάνεις, εξαιτίας αυτών των μικρών ντροπών, χαρές ή ευκαιρίες της ζωής. Να γίνεις πιο θαρραλέος, να παίρνεις ρίσκα και να τολμάς.

Μαμά, μπαμπά, χάρισε το δώρο του αθλητισμού στο παιδί σου!
Δώστε στο παιδί σας την ευκαιρία να ζήσει αξέχαστες εμπειρίες και να κάνει φιλίες ζωής!

Σχολιάστε