My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Τα μεταλλεία και η “ανάπτυξη”

Εκδήλωση για τις εμπειρίες στο θέμα των θέσεων  εργασίας και της ανάπτυξης της μεταλλείας, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 1 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με ειδικούς από Καναδά, Ζάμπια και Ρουμανία, ενώ το Ολλανδικό Ερευνητικό Κέντρο SOMO παρουσίασε έγγραφο μελέτης με περιεχόμενο τα “κέρδη” της “ανάπτυξης” που τελικώς καταλήγουν στα Barbados!

somoΕντύπωση προκαλεί το εξής δεδομένο από τη Ζάμπια: Με ρυθμό ανάπτυξης από τους υψηλότερους παγκοσμίως 7,5%, το 60,5% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Διαβάστε εδώ, το “Τελικά, υπάρχουν έσοδα από την Eldorado gold για την Ελλάδα;” με φωτογραφίες και βίντεο (ανά ομιλητή).

Πατήστε εδώ, για το βίντεο “Στις Σκουριές η καταστροφή, στα Μπαρμπάντος η φορολόγηση” με τους Patrick Kryticous Nshindano από την ActionAid Ζάμπιας και Jamie Kneen από το Mining Watch του Καναδά.

Το προσχέδιο της έκθεσης (91 σελίδες) του Ολλανδικού SOMO  με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα παρουσίασε η Katrin Mc Gauran. Η έρευνα του SOMO έγινε για την Eldorado Gold και τις μεταλλευτικές εξορύξεις με την οικονομική μέθοδο crowd funding και τη στήριξη του Mining Watch Canada

Η πλήρης έκθεση θα δημοσιευτεί το Δεκέμβριο του 2014 (ή τον Ιανουάριο του 2015), θα πάρει υπό όψη τα συμπεράσματα της Διεθνούς συνάντησης στη Θεσσαλονίκη και υπολογίζεται να ξεπερνάει τις 500 σελίδες. Διαβάστε την τρέχουσα μορφή της έκθεσης, ΕΔΩ.

Πηγή: metalleiastop.blogspot.gr

Σχολιάστε