My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης

Σε γιορταστικό και ευφρόσυνο κλίμα κύλησε η πρώτη ημέρα της ετήσιας Εμποροπανήγυρης Κιλκίς με τα χορευτικά συγκροτήματα της πόλης να σκορπούν το κέφι και τους πολύχρωμους ανθούς της παράδοσης στην πλημμυρισμένη από κόσμο πλατεία Λατσιών.

Τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης κήρυξε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης,  αφού καλωσόρισε εγκάρδια τους επίσημους προσκεκλημένους, τους πολίτες, επισκέπτες και εκθέτες στη μεγάλη φθινοπωρινή γιορτή του Κιλκίς.

Ο κ. Κυριακίδης μίλησε για τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της Εμποροπανήγυρης, ως ενός κορυφαίου ιστορικού θεσμού που κινητοποιεί  ένα μεγάλο πλήθος εμπλεκομένων, Δήμου, πολιτών και εκθετών, και στη συμβολή της στην οικονομική τόνωση της περιοχής, με έμφαση την εμπορική της βάση. Τόνισε ότι η Εμποροπανήγυρη προβάλλει την προσφυγική ταυτότητα του Κιλκίς και συγχρόνως τη σύγχρονη εικόνα του, μέσω του πολυδιάστατου προγράμματος των εκδηλώσεών της που έχουν σχεδιαστεί για κάθε ηλικία.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς έκανε μνεία στις αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις που έχουν επιτευχθεί στους χώρους της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια (ανάπλαση Γ. Καπέτα, υπογείωση καλωδίων για την ασφαλή τροφοδοσία των εκθετών, καλαίσθητες εκθεσιακές κατασκευές πέριξ της πλατείας Λατσιών) για να προσθέσει ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα επανασχεδιάσει την Εμποροπανήγυρη αξιοποιώντας τα οικονομικά της έσοδα προς όφελος των δημοτών και εκθετών, με τη μορφή της ανταπόδοσης έργου. Η δική μας έγνοια ως νέα Δημοτική Αρχή είναι πως θα πλουτίσουμε την Εμποροπανήγυρη: σε υποδομές, στην παροχή καλύτερων δημοτικών υπηρεσιών και εξυπηρετήσεων προς τους εκθέτες και πως θα δώσουμε μεγαλύτερη αίγλη στο θεσμό με έμφαση στον πολιτιστικό και αθλητικό τομέα και σε καινοτόμες παρεμβάσεις είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κυριακίδης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν για την υλοποίηση της διοργάνωσης   και ευχήθηκε σε όλους να περάσουν όμορφα κατά τη διάρκεια του πενθημέρου που διαρκεί η Εμποροπανήγυρη.

Της ομιλίας του Δημάρχου Κιλκίς προηγήθηκε αγιασμός από τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Θεοδωρίδη, πρωτοσύγγελο ο οποίος μετέφερε τις θερμές ευχές του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ για την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης οι νέοι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς Αθανάσιος Καριοφύλλης και μέλη της Κοινότητας, η περιφερειακή σύμβουλος Νατάσα Σωτηριάδου ο αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς Δημήτρης Χαραλαμπίδης οι πρώην Δήμαρχοι Κιλκίς Τάσος Αμανατίδης, Ευάγγελος Μπαλάσκας, εκπρόσωποι κομματικών οργανώσεων, πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών φορέων και πλήθος πολιτών. Την εκδήλωση χαιρέτισε τηλεγραφικά η βουλευτής Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου.

Δείτε στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης.

Βίντεο: GnomiWenTV

Σχολιάστε