My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Τα είπαν όλα για την Υγεία

(Βίντεο) Κι όμως τα κατάφερε! Ο λόγος για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση, ενάμιση χρόνο μετά την έλευση της πανδημίας.

Μια συγκέντρωση, στην οποία ακούστηκαν τα πάντα για τον τομέα της Υγείας, με συμμετοχή του πρώην υπουργού Ανδρέα Ξανθού, αλλά και με στοχευμένες ερωτήσεις του κόσμου, που γέμισε το υπαίθριο θεατράκι του Πάρκου-Κήπου.

Μάλιστα, ήταν τόσο αποκαλυπτικά αυτά που ακούστηκαν για τη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Κιλκίς, που ο παρών στην εκδήλωση γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων του ιδρύματος, Αχιλλέας Καλεμκερίδης, ζήτησε να φτάσουν στον εισαγγελέα Κιλκίς τα όσα ακούστηκαν, τόσο από τον διευθυντή του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Γ.Ν. Κιλκίς, Πέτρου Παππά, όσο και απ` το μέλος του Δ.Σ. του σωματείου, Πασχάλη Μασούρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η εισήγηση της βουλεύτρια Ειρ. Αγαθοπούλου, η οποία εκτός από τον τομέα της Υγείας αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, με κοινό παρονομαστή όλων των τοποθετήσεων την αναγκαιότητα να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ και να την διαδεχτεί μια άλλη προοδευτική.

Το πρωί της ίδιας μέρας ο κ. Παπάς συνοδευόμενος από την κ. Αγαθοπούλου επισκέφτηκε τα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας, καθώς και τα εμβολιαστικά κέντρα της ΤΟΜΥ Κιλκίς, του Πολυκάστρου, της Γουμένισσας και του Δροσάτου. Το δε απόγευμα είχε συνάντηση με εκπροσώπους των διοικήσεων του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγων.

Ο πρώην υπουργός τάχθηκε απερίφραστα κατά της απομάκρυνσης εργαζομένων από τη δουλειά του επειδή δεν εμβολιάστηκαν, προσθέτοντας ωστόσο ότι ηθική και επαγγελματική αλλά όχι και νομική υποχρέωση κάθε εργαζόμενου είναι να εμβολιαστεί.

Η εικόνα που αποκομίζουμε είναι ότι το ΕΣΥ είναι αυτήν την περίοδο και πιεσμένο και πληγωμένο λόγω της αποχώρησης σημαντικού αριθμού εργαζομένων.  Θεωρώ ότι αυτό που χρειάζεται σε αυτήν την φάση είναι μια νέα υγειονομική στρατηγική που να λάβει υπόψη της τα νέα δεδομένα. Να δοθεί έμφαση στην καλή επιδημιολογική επιτήρηση και στην κοινοτική παρέμβαση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, στην προνοσοκομειακή  διαχείριση ώστε να υπάρχει ένα φίλτρο περιστατικών προς τα νοσοκομεία και να μπορέσουν και τα νοσοκομεία να επιτελέσουν τη δευτεροβάθμια λειτουργία τους.

Όσο για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ο κ. Παππάς ζήτησε μια πιο στοχευμένη προσέγγιση κατηγοριών του πληθυσμού που έχουν μείνει πίσω στον εμβολιασμό με ειδική επιχειρηματολογία στα ειδικά αυτά ακροατήρια προκειμένου να πειστούν για τον εκούσιο εμβολιασμό.

«Δεν θεωρούμε ότι η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να αναστέλλει την εργασία, να στερεί το μισθό και ουσιαστικά την δυνατότητα  επιβίωσης σε χαμηλόμισθους ανθρώπους , σε ανθρώπους που επί 18 μήνες έχουν βοηθήσει με υπεράνθρωπες προσπάθειες  να κρατηθεί όρθιο το σύστημα υγείας και να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της πανδημίας», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Δείτε βίντεο από τη GnomiWebTV:

Σχολιάστε