My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Τα βρόντηξε ο Γ. Μιχαηλίδης

Την παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς υπέβαλε ο Γιώργος Μιχηλίδης θεωρώντας ότι δεν του επιτρέπεται να λειτουργήσει ως τέτοιος και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αισθάνεται σαν “γλάστρα”.

Ο κ. Μιχαηλίδης είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ του Π. Τονικίδη αλλά στη συνέχεια ανεξαρτοποιήθηκε. Τη θέση του θα καταλάβει ο επιλαχών Δημήτρης Τοπαλίδης.

Στην επιστολή παραίτησής του, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει τα εξής:

“Κύριε πρόεδρε,

Μετά λύπης σας δηλώνω πως επιθυμώ και θέλω να αποδεχθείτε την παραίτησή μου από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς για τους παρακάτω λόγους.

Από τον Ιανουάριο του 2020 που ορκίστηκα Δημοτικός Σύμβουλος έως και σήμερα, νιώθω πως είμαι Σύμβουλος «γλάστρα» για τους λόγους που παραθέτω:

Ως ανεξάρτητος Σύμβουλος, δεν έχω την δυνατότητα ούτε την ομάδα, να προτείνω οικονομικής φύσεως προτάσεις όπως και εσείς μου απαντήσατε στο θέμα των μειώσεων κατά 30% στα Δημοτικά τέλη για το 2021, χωρίς οικονομική τεκμηρίωση και αυτό διότι δεν έχω οικονομική υπηρεσία για να τα αξιολογήσει και δεν μπορώ να τα αναθέσω στην υπάρχουσα Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.

Σε κάθε Δημοτικό συμβούλιο καταναλώνουμε τα 4/5 του χρόνου με τοποθετήσεις και προτάσεις Συμβούλων της αντιπολίτευσης που δεν εισακούονται, δεν συζητούνται και φυσικά δεν υλοποιούνται. Στον χρόνο που απομένει και πολύ στα γρήγορα συζητάμε τα θέματα της Ημερήσιας διάταξης που και αυτά με πολύ συνοπτικές διαδικασίες περνάνε στην ψηφοφορία διότι περάσανε από τις επιτροπές που συμμετέχουν μόνο σύμβουλοι που ανήκουν σε κάποια παράταξη και ήδη γνωρίζουν το θέμα.

Θεωρώ πως όλες οι ψηφοφορίες με την διαδικασία της δια περιφοράς και την ψήφιση με Email, πρέπει να θεωρηθούν άκυρες διότι δεν υπήρχε ο απαραίτητος διάλογος που θα μπορούσε να μεταπείσει Σύμβουλο για την θετική ή αρνητική του ψήφο.

Σε περίπου 15 Δημοτικά Συμβούλια που συμμετείχα, διαπίστωσα πως αρκετοί Σύμβουλοι παραβρέθηκαν σε 1 ή σε 2 εξ αυτών χωρίς καμία απολύτως αναφορά ή σύσταση για κατάχρηση της υποχρέωσής τους.

Οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, τα πάρκα, τα χωριά του Δήμου μας παραμένουν στη μοίρα τους περιμένοντας ως δια μαγείας την επίλυση των προβλημάτων τους.”

Σχολιάστε