My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Τα βραβεία του ποιητικού διαγωνισμού

Σε μια συγκινητική και ζεστή ατμόσφαιρα στο Θέατρο Λόφου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 η τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων στους νικητές του 26ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού», στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων 2021 του Δήμου Κιλκίς.

Η γιορτή ποίησης της πόλης μας που ένωσε, μετά από ένα δύσκολο υγειονομικό χειμώνα, τις ανάγκες μας για συνεύρεση, για εξωστρέφεια, για ποιητικό λόγο, για θεατρική επαφή.

Στο Θέατρο Λόφου συναντηθήκαμε όλοι. Ο Γιάννης Σκαρίμπας, η αγαπημένη του πόλη, η Χαλκίδα, διά του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου «Οι φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα» Κώστα Μπαϊρακτάρη, η καμπάνα της εκκλησιάς της Χαλκίδας που ακούγονταν στο βίντεο, οι εκκολαπτόμενοι ποιητές και όλοι εμείς που αγαπάμε την ποίηση.

Της τελετής προηγήθηκε αναφορά στο έργο του ποιητή και πεζογράφου Γιάννη Σκαρίμπα, από την Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, Ιωάννα Ναούμ.

Ακολούθησε η απονομή των βραβείων και επαίνων όπου παραβρέθηκαν και παρέλαβαν τα βραβεία τους, η Μαρία Σφήκα-1ο βραβείο από τη Λαμία, η Δήμητρα Καρούσου από το Βόλο και η Ζωή Χατζηγεωργίου από την Καβάλα που μοιράστηκαν το 2ο βραβείο και η Κιλκισιώτισσα Ελένη Ελευθεριάδου που έλαβε έπαινο.

Τις απονομές έκαναν ο Δήμαρχος Κιλκίς, κ.Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ.Κοσμίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ.Χατζηαποστόλου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ.Θωμαίδης.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απόδοση σε θεατρικό αναλόγιο του διηγήματος «Οι τρεις άδειες καρέκλες» του τιμώμενου ποιητή από τα μέλη της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ, σε θεατρική επιμέλεια της φιλολόγου και μέλους της Τέχνης, Ελένης Λιαρετίδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε Τέχνη ευχαριστεί από καρδιάς τα μέλη της κριτικής επιτροπής που με επιμονή και υπομονή υπηρετούν τον κορυφαίο θεσμό της χώρας, τους συμμετέχοντες και τους βραβευθέντες. Ειδικές ευχαριστίες στους βραβευθέντες που επισκέφθηκαν την πόλη, γνωρισθήκαμε και τα είπαμε από κοντά.

Τους ευχαριστούμε για την τιμή και αίσθηση ευθύνης που προέκυψε από την δημόσια τοποθέτησή τους για τον ξεχωριστό αυτό πανελλήνιο θεσμό της Τέχνης.

Μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για τον σεβασμό που επέδειξαν στα μέτρα προστασίας. Φορούσαν όλοι τις μάσκες τους επιδεικνύοντας μεγάλη αίσθηση κοινωνικής ευθύνης.

Ξεχωριστές ευχαριστίες στο ταχυφαγείο «Μπίτεν φάτεν» για την άμεση ανταπόκριση του στις ανάγκες της εκδήλωσης, την Δέσποινα Δουλκερίδου για τον στολισμό των πανέμορφων καπέλων, την Άννα Αρκούδη για την επιμέλεια και διακόσμηση του χώρου, τον Όμηρο Κοντό που είναι παντός καιρού, τον Χαρίτωνα Παπαδόπουλο για την αμέριστη βοήθεια του, τον Γιάννη Λαζαρίδη για την προθυμία του, τον Βασίλη Ιωαννίδη, τον Χρήστο Μιχαηλίδη για την υποστήριξη τους.

Δελτίο τύπου από Τέχνη Κιλκίς

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!.

Σχολιάστε