My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Τέλος η ομηρία με προσλήψεις

Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια λήγει η ομηρία των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”! Η κυβέρνηση προχωράει στη μονιμοποίηση των 3.000 περίπου εργαζομένων στο πιο πετυχημένο και αποδοτικό πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής, προκηρύσσοντας μέσω ΑΣΕΠ το συντομότερο δυνατό και το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2019 τις νέες μόνιμες θέσεις. 

Ως γνωστόν τη μονιμοποίηση εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και για την υλοποίησή της είχαν χθες Τρίτη συνάντηση οι υπουργοί Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο Γ. Γ του Υπουργείου Κώστας Πουλάκης, με εκπροσώπους των συμβασιούχων.

Στη συνάντηση, έγινε σαφές ότι μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» γίνεται μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους που χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για πρώτη φορά μάλιστα, έχουν δεσμευτεί από τον προϋπολογισμό οι απαραίτητες πιστώσεις για 3.000 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος.

Στην νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπεται η παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζομένων, μέχρι την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρίτσης τόνισε και τα εξής:

“Είχαμε μία πολύ αναλυτική συζήτηση με τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Περιγράψαμε τον σχεδιασμό μας, έτσι ώστε να υλοποιήσουμε την εξαγγελία που έγινε και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σχετικά με τις 3.000 μόνιμες προσλήψεις για αυτό το πολύ σημαντικό Πρόγραμμα. Επισημάναμε στους εργαζόμενους ότι για πρώτη φορά μία εξαγγελία μετατρέπεται σε πράξη. Αναφέρεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019, στο οποίο εγγράφεται η δημοσιονομική δέσμευση για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών για αυτές τις 3.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού. Αυτό είναι μία πάρα πολύ σημαντική θετική εξέλιξη, καθώς σταματά αυτό το καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρίσκονται οι συμβασιούχοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πολλοί εκ των οποίων με περισσότερα από 15 χρόνια εργασίας.”

 

 

Σχολιάστε