My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

“Τέλος εποχής” για Θ. Πασσαλίδη;

Εκλέχτηκε τέσσερις φορές βουλευτής και στη συνέχεια υπήρξε άλλες 6 φορές υποψήφιος με τη ΝΔ, ενώ είχε δοκιμάσει τη τύχη του και ως υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς το 1982 αλλά είχε χάσει τότε από τον αείμνηστο Σπύρο Αυγητίδη.

Ο λόγος, για τον Θόδωρο Πασσαλίδη, για τον οποίο αυτή τη φορά φαίνεται ότι έρχεται το “τέλος εποχής”, μια και ο Κ. Μητσοτάκης δεν προτίθεται να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του στο Κιλκίς, όπως αναφέρουν τα συνήθως καλά ενημερωμένα για θέματα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, “Παραπολιτικά”.

Ο Θόδωρος Πασσαλίδης πρωτοεκλέχτηκε βουλευτής τον Ιούνιο του 1989 και επανέλαβε την επιτυχία του το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς. Ωστόσο, όταν το κόμμα του έγινε κυβέρνηση τον Απρίλιο του 1990 μετά από τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, ο ίδιος δεν εκλέχτηκε.

Ξανακάθησε, όμως, στα έδρανα της Βουλής το 1993 για να επανεκλεγεί το 1996, σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις που και πάλι έχασε η ΝΔ. Έτσι, για τον κ. Πασσαλίδη καταγράφηκε το μάλλον σπάνιο φαινόμενο να χάνει το κόμμα του κάθε φορά που ο ίδιος εκλέγονταν βουλευτής!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα “Παραπολιτικά”, εκτός από τον Θόδωρο Πασσαλίδη, οι πρώην βουλευτές της ΝΔ για τους οποίους υπήρξαν εισηγήσεις να μείνουν εκτός νυµφώνος, θα είναι και οι:

Τ. Νεράντζης στη Β’ Πειραιά, Ν. Καντερές στην περιφέρεια Αττικής, Τ. Κοψαχείλης στα Γρεβενά, Κ. Παπασιώζος στην Αρτα, Θ. Νταβλούρος και ∆. Τριανταφυλλόπουλος στην Αχαΐα, Ανδρ. Κουτσούµπας, Λ. Τσαβδαρίδης και Κ. Γιοβανόπουλος στην Ηµαθία, Γ. Πασχαλίδης στην Καβάλα, Ζ. Τζηκαλάγιας στην Καστοριά, ∆. Σαµπαζιώτης στη Μεσσηνία, Θ. Λεονταρίδης και Μ. Βλάχβεης στις Σέρρες, Μ. Ταµήλος στα Τρίκαλα, Κ. Κουτσογιαννόπουλος στη Φθιώτιδα, Ευθ. Καρανάσιος στη Χαλκιδική, Κρ. Κανελλοπούλου στην Ηλεία, Π. Βογιατζής στη Λέσβο και Ασπ. Μανδρέκα στη Βοιωτία.

Για όλους τους παραπάνω η εφημερίδα γράφει μεταξύ άλλων:

Μπορεί κάποτε να συγκαταλέγονταν µεταξύ των πιο προβεβληµένων στελεχών της Ν.∆. …ωστόσο, µε τις δάφνες του παρελθόντος να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, η αγωνία τους για το αν θα έχουν µια ακόµη ευκαιρία να διεκδικήσουν άλλη µία βουλευτική θητεία είναι ιδιαίτερα έκδηλη στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές.

Ο λόγος για µια σειρά πρώην «γαλάζιων» υπουργών και υφυπουργών, αλλά και αν µη τι άλλο αναγνωρίσιµων πρώην βουλευτών, που χάριν της ανανέωσης των ψηφοδελτίων της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, που έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι εδώ και καιρό αντιµέτωποι µε το ενδεχόµενο να κοπούν από τις λίστες της Πειραιώς.

Εξάλλου, το γεγονός ότι δεν είναι εν ενεργεία µέλη της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της Ν.∆. απαλλάσσει την ηγετική οµάδα από οποιοδήποτε ηθικού ή πολιτικού τύπου κώλυµα σε ό,τι αφορά τις σχετικές αποφάσεις.

Με την ώρα της… αλήθειας να πλησιάζει επικίνδυνα, το σύνολο των εν λόγω -άλλοτε πανίσχυρωνκοµµατικών παραγόντων επιχειρούν είτε να υπενθυµίσουν την παρουσία τους δίνοντας ισχυρό στίγµα, είτε να «διαπραγµατευτούν» µε τον στενό µητσοτακικό πυρήνα για την εκλογική περιφέρεια στην οποία θα πολιτευθούν.

Σχολιάστε