My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Σύσκεψη των 30 δήμων για το ΚΕΑ

Σύσκεψη με εκπροσώπους των 30 δήμων της χώρας που επιλέχθηκαν για την εφαρμογή της πρώτης φάσης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη στο υπουργείο Εργασίας.

ypourgeio-ergasias-001Ως γνωστόν, ένας από τους ως άνω δήμους είναι κι αυτός του Κιλκίς, ενώ από τη Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας θα συμμετάσχουν σε αυτήν τη πρώτη φάση της εφαρμογής του ΚΕΑ κι οι δήμοι Βέροιας, Παύλου Μελά και Κατερίνης.

Όπως είχε ανακοινώσει και στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, η εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα γίνει σε δύο φάσεις:

Στην πρώτη φάση, που θα διαρκέσει από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο 2016, θα εφαρμοστεί σε 30 επιλεγμένους δήμους με αναμενόμενους δικαιούχους περίπου 40.000 νοικοκυριά. Αυτή η εφαρμογή θα παίρνει υπόψη την εμπειρία από το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς και τα συμπεράσματα από τις δύο αξιολογήσεις του πιλοτικού προγράμματος που είχε εφαρμοστεί σε 13 δήμους.

Στη δεύτερη φάση, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλη την ελληνική Επικράτεια. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παροχές σε χρήμα και υπηρεσίες, καθώς και βοήθεια για την ένταξη των ωφελουμένων στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.

Η επιλογή των 30 δήμων έγινε με βάση την αλληλεπίδραση τριών κριτηρίων: Ποσοστά ανεργίας, ποσοστά ένταξης στο πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης και ποσοστά ένταξης στο πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ).

Στους υπόλοιπους 295 δήμους που δεν εντάσσονται στην πρώτη φάση της εφαρμογής του ΚΕΑλληλεγγύης, θα συνεχιστεί να εφαρμόζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης με όλες τις παροχές του, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σχολιάστε