My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Σύλλογος Γυναικών: Τείχος σε ναρκωτικά

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ) για τη μάστιγα των ναρκωτικών:

narkotikaΟΝέα γυναίκα,

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς σε καλεί να υψώσουμε τείχος απέναντι στο φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης και στην προσπάθεια νομιμοποίησης της “ναρκωκουλτούρας”, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κυβέρνηση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τις διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Σήμερα τα ποσοστά των εξαρτημένων γυναικών –κυρίως των νέων γυναικών, των μαθητριών και των κοριτσιών που είναι στην εφηβεία– αυξάνονται δραματικά. Η γυναίκα της λαϊκής οικογένειας καταφεύγει όλο και πιο συχνά στη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, εξαιτίας της ανασφάλειας που νιώθει λόγω της καπιταλιστικής κρίσης και της διπλής καταπίεσης που βιώνει μέσα στην εκμεταλλευτική κοινωνία.

Όμως η χρήση των ναρκωτικών και συνολικά η τοξικοεξάρτηση δεν είναι «ελεύθερη επιλογή», όπως προσπαθούν να σε πείσουν. Είναι υποταγή στη μιζέρια και παραίτηση από τη ζωή. «Βολεύει» την  Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις που μας στερούν το δικαίωμα στην εργασία, στη μόρφωση, στην υγεία, στον πολιτισμό. «Βολεύει» τους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν τεράστια οικονομικά κέρδη από την αύξηση της τοξικοεξάρτησης.

Δε διαπραγματευόμαστε το δικαίωμά μας στη ζωή! Καταδικάζουμε τον οικονομικό στραγγαλισμό των δομών πρόληψης και των “στεγνών” προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης.

Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Δεν αποδεχόμαστε το διαχωρισμό τους σε «σκληρά» και «μαλακά». Θεωρούμε ότι η τοξικομανία είναι κοινωνικό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δεν αποδεχόμαστε την ιατρικοποίηση και ψυχιατρικοποίηση του προβλήματος.

 Απορρίπτουμε κάθε ανάμιξη των επιχειρήσεων και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στον τομέα αυτό. Παλεύουμε για τη δημιουργία Δημόσιου Φορέα που θα παρέχει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, απεξάρτησης, επανένταξης, έρευνας, με εξειδίκευση στις ανάγκες του γυναικείου φύλου.

Η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις είναι αγώνας για τη ζωή που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας.

Σχολιάστε