My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Σχολεία: Xιλιάδες χαμένες ώρες!

Εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα και χιλιάδες στο Νομό Κιλκίς συνεχίζουν να είναι οι χαμένες ώρες διδασκαλίας για τους μαθητές. Τη δραματική αυτή κατάσταση επιχειρούν να μετριάσουν μέσω οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις τμημάτων και εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου για την αξιολόγηση (ν. 4823/2021) με την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών στους καθηγητές.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κιλκίς, τονίζοντας ότι με τον ως άνω νόμο “απαιτούν από τους συναδέλφους να αναλάβουν υπερωρίες”, αντί να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών.

Υπογραμμίζοντας ότι “σε πολλά σχολεία του Νομού Κιλκίς υπάρχουν ακόμη κενά που πρέπει να συμπληρωθούν ΜΟΝΟ από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς”, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς δηλώνει ότι αγωνίζεται για την πλήρη κάλυψή τους, ώστε να μη χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες. “Κάθε προσπάθεια κάλυψης των κενών αυτών με τη μέθοδο των υπερωριών στερεί θέσεις εργασίας από αδιόριστους συναδέλφους μας”, τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία κλείνει ως εξής:.

“Οποιαδήποτε ανάθεση υποχρεωτικής υπερωρίας πρέπει να γίνεται εγγράφως και όχι με προφορικές εντολές. Υπενθυμίζουμε τη θέση του Κλάδου για την αμοιβή της υπερωριακής απασχόλησής των καθηγητών(Διπλασιασμό της ωρομίσθιας αποζημίωσης και της αμοιβής για υπερωριακή απασχόληση των καθηγητών και σύνδεσή της (ως ποσοστό) με τις συνολικές αποδοχές του εκπαιδευτικού. Απόφαση 14ου Συνεδρίου ΟΛΜΕ. 2009). Αυτή τη στιγμή είναι ευτελιστική η ωριαία αντιμισθία της υπερωρίας.”

Σχολιάστε