My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Σχεδιασμός μεγάλης επένδυσης σε φωτοβολταϊκά

Σύμφωνα με τον οικονομική ιστοσελίδα voria.gr, η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ σχεδιάζει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, ισχύος 1.710,5 kWp, σε Κιλκίς και Πέλλα, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος «φωτοβολταϊκά σε στέγες», έχει υποβάλλει αιτήματα για εγκαταστάσεις συστημάτων συνολικής ισχύος 2.000 kWp στα εργοστάσια Πέλλας, Κιλκίς και Κλωστηρίων Θράκης.

Το δημοσίευμα της Άννης Καρολίδου, έχει ως εξής:

Η Ελληνική Υφαντουργία, από την περασμένη Παρασκευή, πέρασε σε «φάση καλών επιχειρηματικών ειδήσεων». Ο όμιλος αφού πέτυχε την έκδοση κοινοπρακτικού ομολογιακού 11,2 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της πλήρους λειτουργίας, δρομολογεί επένδυση 3,5 – 4 εκατ. ευρώ της θυγατρικής Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε.

Έχοντας εξασφαλίσει άδειες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών , ισχύος 1.710,5 kWp σε Πέλλα και Κιλκίς, σε εκτάσεις του Ομίλου, περνάει σε αναζήτηση χρηματοδότησης, καθώς έχει ήδη υπογράψει σύμβαση συνεργασίας με εξειδικευμένη εταιρεία που θα αναλάβει την υλοποίηση των έργων.

Με την εξασφάλιση χρηματοδότησης, η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου στη Πέλλα (1.052,6 kWp) , θα μπορούσε να αρχίσει άμεσα, ακόμη και εντός διαστήματος ενός μηνός, ενώ για το έργο στο Κιλκίς (657,9 kWp), θα πρέπει πρώτα να απελευθερωθεί η έκταση που είναι δεσμευμένη από την ATE Leasing για το ποσό των 350.000 ευρώ, το οποίος όμως έχει συνυπολογισθεί να καλυφθεί από τα έσοδα του ομολογιακού δανείου.

Όπως τονίσθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Υφαντουργίας Α.Ε. κ. Α. Γεωργιάδη, η ανάπτυξη στο χώρο της ενέργειας, αποφασίσθηκε να επιχειρηθεί με πιο προσεκτικά βήματα, καθώς, πέραν των προβλημάτων ρευστότητας που είχε ο Όμιλος, η αγορά ενέργειας βίωσε επιδείνωση που οφείλεται στους εξής δύο παράγοντες: α) Στη μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές από την ΔΕΗ λόγω της έλλειψης ρευστότητας από πλευράς της β) Στην απαίτηση των προμηθευτών εξωτερικού για προκαταβολές σε μετρητά καθώς έπαψαν να δέχονται εγγυητικές επιστολές ελληνικών τραπεζών. Τα δύο αυτά στοιχεία δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα ρευστότητας τα οποία πίεσαν τόσο τους προμηθευτές – εγκαταστάτες Φ/Β όσο και τους παραγωγούς – επενδυτές.

Ωστόσο, η ανάπτυξη στο χώρο της ενέργειας είναι στο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου. Μάλιστα η Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε., στο πλαίσιο του προγράμματος «φωτοβολταϊκά σε στέγες», έχει υποβάλλει αιτήματα για εγκαταστάσεις συστημάτων συνολικής ισχύος 2.000 kWp στα εργοστάσια Πέλλας, Κιλκίς και Κλωστηρίων Θράκης, ενώ η εταιρεία του Ομίλου Εκκοκκιστήρια Θεσσαλίας, έχει επίσης υποβάλλει αίτημα για φ/β συστήματα ισχύος 500 kWp.

Η επένδυση που συνολικά απαιτείται για αυτά τα 2.500 kWp, που βρίσκονται σε στάδιο αξιολόγησης, υπολογίζεται περίπου στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Σχολιάστε