My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Συστάθηκε Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Μέσα στα πλαίσια των αλλαγών που εφαρμόστηκαν τελευταία στην Αρχαιολογική Υπηρεσία με τον νέο Οργανισμό του Υπουργείου Πολιτισμού (δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 171/Α/28-8-2014), καταργήθηκαν εφορείες, δημιουργήθηκαν νέες ενιαίες, καταργήθηκαν τμήματα μουσείων κα. Με τις αλλαγές τροποποιήθηκε μεταξύ άλλων κι ο οργανισμός της 16ης Εφορείας, στην οποία ανήκε κι ο νομός Κιλκίς.

arxaiologiki-ypiresia-kilkisΚαι ούτω πως, εγεννήθη ΛΓ’ Εφορεία Προϊστορικών, Κλασικών και Βυζαντινών  Αρχαιοτήτων Κιλκίς, με πρώτη προϊσταμένη την δρ. Ελένη Κοτζαμποπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΙΛΚΙΣ24, τη νεοσύστατη εφορεία θα στελεχώνουν συνολικά 17 εργαζόμενοι.

Η κ. Κοτζαμποπούλου καθώς και η τμηματάρχης Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της νεοσύστατης υπηρεσίας, δρ. Μάγδα Παρχαρίδου, επισκέφτηκαν χθες Τρίτη τον δήμαρχο Κιλκίς, Δ. Σισμανίδη, ο οποίος ευχήθηκε καλή δύναμη κι επιτυχία, και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την ίδρυση Εφορείας στο ν. Κιλκίς, καθώς όπως τόνισε “θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη και προβολή της αρχαιολογικής ιστορίας και της πολιτισμικής ταυτότητας του τόπου μας”. Πρόσθεσε δε ότι “είναι αυτονόητο πως ο Δήμος Κιλκίς θα  συνεργαστεί με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς και θα υποστηρίξει το έργο της”.

Η προϊσταμένη της ΛΓ’ Εφορείας πρότεινε τη διοργάνωση εκδήλωσης με τη συνεργασία του δήμου Κιλκίς στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, στα μέσα Δεκεμβρίου, με σκοπό “να φέρει κοντά την οικογένεια και το παιδί στους αρχαιολογικούς θησαυρούς του ν. Κιλκίς”.

Στη συνάντηση συμμετείχε για θέματα της αρμοδιότητάς του, και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης & Διαφάνειας, Δημήτρης Τσαντάκης.

Σχολιάστε