My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι σ` εξορύξεις μεταλλευμάτων

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου, ο γραμματέας Λ. Λαζαρίδης και στελέχη της Ν.Ε. Κιλκίς του ΣΥΝ, πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή στο Κιλκίς συνάντηση με εκπροσώπους του «Μετώπου ενάντια στα Μεταλλεία». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τα μέλη του «Μετώπου» ενημερώθηκαν για την πρόθεση του ΥΠΕΚΑ να παραχωρήσει σε ιδιώτες, κατά τα πρότυπα της Χαλκιδικής και του Έβρου, δύο τεράστιες εκτάσεις στο Πάϊκο και στην περιοχή των Κρουσίων για εξόρυξη «μεικτών θειούχων μεταλλευμάτων».

Σύμφωνα με τους μετέχοντες στη σύσκεψη, “μια τέτοια επένδυση είναι προφανές ότι από τη μία μεριά θα επιφέρει ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων ενώ από την άλλη, με βάση και τα μέχρι τώρα δείγματα αντίστοιχων «επενδύσεων» που προωθεί το ΥΠΕΚΑ, τα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο θα είναι μηδαμινά καθώς την εξόρυξη και την εκμετάλλευση των μεταλλείων αναμένεται να αναλάβουν πολυεθνικοί κολοσσοί με συμβάσεις που θα διέπονται από φορολογική ασυλία”. Απέναντι σ’ αυτό το ενδεχόμενο οι προσπάθειες των μελών του «Μετώπου ενάντια στα μεταλλεία» να ενημερώσουν τους κατοίκους του νομού βρίσκουν ήδη ανταπόκριση ενώ και πολλοί φορείς του Κιλκίς αρχίζουν να παίρνουν θέση ενάντια στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας «επένδυσης».

Η Ν.Ε. ΣΥΝ Κιλκίς σε ανακοίνωσή της τονίζει: “Ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου φαίνεται ότι δεν ανησυχεί καθόλου από τις μέχρι τώρα καθολικές αντιδράσεις για την οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή της Χαλκιδικής και σκέφτεται να μετατρέψει σε «κρανίου τόπο» και το Κιλκίς. Αδιαφορώντας για την υγεία των κατοίκων, τον κίνδυνο μόλυνσης των υδάτων και τη διατάραξη του φυσικού περιβάλλοντος σκοπεύει να συνάψει ακόμα μία «αποικιοκρατικού τύπου» σύμβαση έναντι «πινακίου φακής». Καλούμε τους Κιλκισιώτες να μη δεχθούμε την υποβάθμιση της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας. Να φωνάξουν όλοι μαζί «Όχι στην καταστροφή του Κιλκίς. Όχι σε άλλες αποικιοκρατικές επενδύσεις!”

Σχολιάστε