My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στο νομοσχέδιο Τσιάρα

«Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο Τσιάρα για το οικογενειακό δίκαιο και να ξεκινήσει διάλογος με τους φορείς και τις οργανώσεις» ζητούν βουλευτές -ιες της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων κι η Ειρ. Αγαθοπούλου, μαζί με Επιτροπή Γυναικείων Οργανώσεων.

Σχετική συνάντηση με βουλευτές/τριες και ευρωβουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε η Επιτροπή Γυναικείων Οργανώσεων για το Οικογενειακό Δίκαιο, την περασμένη Πέμπτη 8 Απριλίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο τομεάρχης και η αναπλ. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης, Θ.Ξανθόπουλος και Ε.Αγαθοπούλου, αντίστοιχα, οι βουλευτές/τριες: Σ. Λάππας, Γ.Μουζάλας, Θ.Φωτίου, Μ.Σκούφα, Ρ.Χρηστίδου, Ν.Κασιμάτη, Κ.Ζαχαριάδης, και Χ.Μαμουλάκης, οι ευρωβουλευτές/τριες Δ.Παπαδημούλης και Ε.Κουντουρά, καθώς και συνεργάτες/δες κι άλλων βουλευτών/τριων.

Οι εκπρόσωποι των γυναικείων οργανώσεων ενημέρωσαν για τις αντιδράσεις τους στο νομοσχέδιο και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι βουλευτές και οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δηλώνοντας την ανησυχία τους για τον τρόπο που διεξάγεται ο δημόσιος διάλογος σε συνθήκες πόλωσης.

Την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη φέρει απόλυτα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, με μια σειρά ενεργειών τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί του περιεχομένου του επικείμενου σχεδίου νόμου, επεσήμαναν οι βουλευτές και οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η συγκρότηση και στην συνέχεια η πλήρης παράκαμψη της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και του Πορίσματός της, η κατάθεση ενός σχεδίου νόμου που στην πραγματικότητα αντιτίθεται σε διεθνείς συμβάσεις, δεν αποτελεί προϊόν διαβούλευσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αντιτίθεται στο συμφέρον του παιδιού, χαρακτηρίζεται από μονομέρεια, αντινομίες και αντιφάσεις, διαιωνίζει πατριαρχικές και στερεοτυπικές αντιλήψεις, διακατέχεται από αποσπασματικότητα και προχειρότητα είναι μερικά μόνο από τα σημεία κριτικής που εντόπισαν κατά την διάρκεια της συζήτησης.

Για τον λόγο αυτό ζητούν την απόσυρση της πρότασης Τσιάρα και την δημιουργία ενός πλαισίου διαλόγου εφ όλης της ύλης για το οικογενειακό δίκαιο με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και οργανώσεων.

Όπως δήλωσαν οι βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα συζητηθεί το θέμα στα όργανα της ΚΟ, ώστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί συντεταγμένα επί του Νομοσχεδίου του κ. Τσιάρα.

Δελτίο τύπου από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σχολιάστε