My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΚΑΒ υποβαθμίζεται

asthenoforo“Σε συστηματική υποβάθμιση του ΕΚΑΒ οδηγούν οι ενέργειες της κυβέρνησης, καθώς οι αποφάσεις που λαμβάνει διαμελίζουν τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας παραδίδοντάς τες στα ιδιωτικά συμφέροντα”.

Αυτό καταγγέλλουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η Ειρήνη Αγαθοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι “η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, συστηματικά αποδυναμώνει και απαξιώνει τον κρίσιμο ρόλο του ΕΚΑΒ, προετοιμάζοντας το έδαφος για την παραχώρηση των υπηρεσιών του στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα”.

agathopoulou-eiriniΕξάλλου, όπως σημειώνεται στην ερώτηση, το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει και διακινούνται κάποια σενάρια περί απορρόφησης των Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Παράλληλα, εντείνεται το κλίμα ανησυχίας των εργαζομένων αλλά και όλης της κοινωνίας σχετικά με το αν το ΕΚΑΒ θα παραμείνει αυτόνομο και δημόσιο, αφού είναι γνωστές οι προσπάθειες μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να δραστηριοποιηθούν στο πεδίο της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.Την ίδια ώρα, οι ιδιωτικές εταιρίες εξοπλίζουν τους στόλους τους, στοχεύοντας να υποκαταστήσουν το ΕΚΑΒ στις αρμοδιότητες που ασκεί αποκλειστικά.

Παράλληλα, στην ερώτηση αναφέρεται ότι είναι εκατοντάδες τα παροπλισμένα ασθενοφόρα ενός γερασμένου πια στόλου, όχι μόνο λόγω βλαβών, αλλά και λόγω υποστελέχωσης, καθώς τα πληρώματα δεν επαρκούν για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών, κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία πρόσληψη διασώστη στο ΕΚΑΒ έγινε το 2010, ενώ έχουν παγώσει οι διαδικασίες των δύο διαγωνισμών για την προμήθεια 185 ασθενοφόρων, 37 κινητών μονάδων και 16 οχημάτων 4×4.

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι το ΕΚΑΒ χρειάζεται άμεσα ενίσχυση και ανασυγκρότηση της δομής του, προκειμένου να ανταποκρίνεται ο Οργανισμός στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και να μην εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Επιπλέον, ζητούν να αντικατασταθεί και να ενισχυθεί ο στόλος των ασθενοφόρων με άμεση παροχή σύγχρονων εργαλείων για την επιτέλεση του έργου του (Τηλεματική, GPS, κ.α) και να γίνουν άμεσες προσλήψεις μόνιμων διασωστών από τη δεξαμενή των 2.500 και πλέον αποφοίτων του ΙΕΚ ΕΚΑΒ, καθώς και άλλων απαραίτητων ειδικοτήτων, για την ορθή και σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας ανάπτυξη του ΕΚΑΒ πανελλαδικά.

Καταλήγοντας, οι βουλευτές απαιτούν να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και να τους καταβληθούν τα οφειλούμενα χρήματα, ενώ επιμένουν ότι είναι αναγκαία η ουσιαστικά χρηματοδότηση και αναβάθμιση του ρόλου του ΕΚΑΒ στην Δημόσια Υγεία.

Από δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε