My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρά θέματα στο ΚΕΘΕΑ

46 βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) με πρωτοβουλία της Ε. Αγαθοπούλου, βουλεύτριας Κιλκίς.

Στην ερώτηση επισημαίνονται σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που έχει προκαλέσει η αλλαγή του αυτοδιοίκητου χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ που επέβαλε η Κυβέρνηση με ΠΝΠ πριν από ένα χρόνο στη Βουλή.

Αφορμή για την ερώτηση των βουλευτών/τριών του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν οι καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, βάσει των οποίων διαπιστώνονται σοβαρά θεσμικά/οργανωτικά κενά, όπως κατάργηση/ απουσία συλλογικών οργάνων (Γενική Συνέλευση, πειθαρχικά συμβούλια, επιτροπή δεοντολογίας, κλπ), που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του φορέα.

Έτσι, η επικαλούμενη, από τον Υπουργό Υγείας, «εξυγίανση» του ΚΕΘΕΑ, έχει, στην πράξη, οδηγήσει στην αντίθετη κατεύθυνση αφού παρεμποδίζει την ανάπτυξη νέων δράσεων, επιβαρύνει περαιτέρω τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και λειτουργεί, τελικά,σε βάρος των ωφελούμενων και των οικογενειών τους.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι το ΚΕΘΕΑ συμβάλει αποφασιστικά στην προστασίας της Δημόσιας Υγείας στη χώρα, ο Υπουργός Υγείας ερωτάται από τους/τις βουλευτές/τριες κατά πόσο προτίθεται να προβεί σε διορθωτικές ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και την απρόσκοπτη πρόσβαση των χρηστών ψυχοτρόπων ουσιών στις απαραίτητες για αυτούς υπηρεσίες.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης μπορείτε να το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/3csZTYC

Σχολιάστε