My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχή των εκπαιδευτικών

Σε “μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία” καλεί τους εκπαιδευτικούς του ν. Κιλκίς η Θεματική Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογραμμίζοντας ότι είναι ζήτημα δημοκρατίας αυτή η αποχή, η Επιτροπή αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της τα εξής:

H κ. Κεραμέως υιοθετεί πολιτική «πυγμής» έναντι των εκπαιδευτικών. Χωρίς διάλογο και δίχως καμία λογική συναίνεσης προσπαθεί να επιβάλει τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των υπηρεσιακών συμβουλίων τους, με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και οι παρατάξεις τους σύσσωμες, αποσύροντας τα ψηφοδέλτιά τους,  απέρριψαν την επιβολή διαδικασιών ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που παραβιάζουν πολλαπλά τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και δεν διασφαλίζουν τη μυστικότητα της ψήφου. Σε συνέχεια αυτής της πολιτικής, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αρνείται πεισματικά να δεχθεί τις αποσύρσεις και να ανακαλέσει τις προηγούμενες αποφάσεις ανακήρυξης των συνδυασμών και για να αντιμετωπίσει την καθολική άρνηση των ΕΛΜΕ να ορίσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές, προχωρά σε μια ακραία αυταρχική κίνηση, ορίζοντας με το ζόρι ως μέλη των εφορευτικών επιτροπών, συναδέλφους παρά τη βούλησή τους.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την αναβολή των εκλογών έως ότου υπάρξουν οι προϋποθέσεις του συνέρχεσθαι και του συνδιαλέγεσθαι.

Η μόνη απάντηση σ’ αυτόν τον στυγνό αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας είναι η ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΠΑΡΩΔΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σχολιάστε