My Twitter Feed

17 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Ώρες αλληλεγγύης

Η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι δημοτικές αρχές “έχουν σταθεί γενικά με υπευθυνότητα και σύνεση” απέναντι στο προσφυγικό πρόβλημα, τονίζει ότι “αρνείται να μπει στη λογική των τακτικισμών και της μικροπολιτικής που εκφράζεται από το βουλευτή της ΝΔ και “καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το σκοταδιστικό λόγο της Χρυσής Αυγής, τις άναρθρες κραυγές του μίσους και της ξενοφοβίας, τα παραληρηματικά καλέσματα σε πολιτοφυλακές και περιπολίες”.

syriza-prosfygesΤαυτόχρονα η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους Κιλκισιώτες “να συμβάλλουν με το περίσσευμα της συμπόνιας τους στο μεγάλο αγώνα της συμπαράστασης” δυναμώνοντας “την προσπάθεια των εθελοντών, που μήνες τώρα χτίζουν ένα μικρό θαύμα ανθρωπιάς”.

Υπογραμμίζοντας ότι “είναι η ώρα τα παιδιά των προσφύγων, οι Κιλκισιώτες,  να στηρίξουν τους πρόσφυγες”, η ανακοίνωση της ΝΕ με τίτλο “ώρες ευθύνης, ώρες αλληλεγγύης”, έχει ως εξής:

“Ο νομός μας -κάτοικοι, δημοτικές αρχές, εθελοντικές ομάδες πολιτών, σώματα ασφαλείας-βρίσκεται εδώ και καιρό μπροστά στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος. Η δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας στον τόπο μας, σηματοδοτεί αρχικά την περαιτέρω όξυνση του προβλήματος και στη συνέχεια τη στάση που καλούμαστε να επιδείξουμε σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Μια στάση που πρέπει να διακρίνεται από γνώση, υπευθυνότητα, νηφαλιότητα και κυρίαρχα ανθρωπιά.

Η έξαρση του προσφυγικού οφείλεται κυρίαρχα στον πόλεμο, τους βομβαρδισμούς, την πείνα. Η Μέση Ανατολή δοκιμάζεται εδώ και δεκαετίες από τυχοδιωκτικές επεμβάσεις ξένων δυνάμεων που με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος, αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή, την αξιοπρέπεια την ειρήνη. Εξάγουν τη “δημοκρατία” της καταστροφής, υποδαυλίζουν το θρησκευτικό φανατισμό, στηρίζουν συστηματικά το φονταμενταλισμό  της Αλ Κάιντα παλαιότερα, του Ισλαμικού Κράτους σήμερα. Στη Συρία, παρά τις υποκριτικές προσπάθειες για εκεχειρία, οι πραγματικοί θύτες και οι ανταγωνισμοί συμφερόντων και ισχύος, διαμελίζουν τη χώρα ανεξέλεγκτα, στέλνουν χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο της προσφυγιάς. Η Τουρκία, οραματίζεται παλιά Οθωμανικά μεγαλεία και προσδοκά καιροσκοπικά να αποκομίσει πρόσκαιρα και μακροχρόνια οφέλη στη διεθνή πολιτική σκακιέρα. Καταπιέζει μειονότητες, εκβιάζει τις Ευρωπαϊκές χώρες, αδιαφορεί αν δεν το ενισχύει για το δουλεμπόριο ανθρώπινων ψυχών.

Και η Ευρώπη; Η Ευρώπη δοκιμάζει με διαθέσεις αυτοκαταστροφής την ενότητά της, υπηρετεί τα αδιέξοδα της νεοφιλελεύθερης αντίληψης, στραγγαλίζει λαούς και χώρες και από την άλλη αδυνατεί να επιβάλλει κοινές αποφάσεις στα μέλη της. Ακροβατεί ανάμεσα στις θεμελιώδεις αρχές της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της ανεκτικότητας από τη μια και το εθνικιστικό, ξενοφοβικό παραλήρημα από την άλλη. Οι μονομερείς, παράνομες ενέργειες της Αυστρίας και των χωρών του Visegrand, είναι ενδεικτικές για το χάσμα που βαθαίνει ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές αξίες και τη φασιστική βαρβαρότητα. Ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη της κυβέρνησης αναγνώρισαν έγκαιρα το πρόβλημα και το έβαλαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επεδίωξαν λύση πάνω στις αξίες και τα ιδανικά της Ευρώπης

Σε αυτό το διεθνές πλαίσιο η πατρίδα μας, ο λαός και η κυβέρνηση διάλεξαν στρατόπεδο.

Τάχθηκαν ξεκάθαρα και από την αρχή με την αντίληψη της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης . Ευθυγραμμίστηκαν με τη Διακήρυξη του Ο.Η.Ε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Συνθήκη της Γενεύης.  Έβαλαν σαν πυξίδα τους την ανθρωπιά, δεν επέλεξαν τα ΜΑΤ και τις επιχειρήσεις σκούπα για την αντιμετώπιση του πόνου και της προσφυγιάς. Έγκαιρα ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς σε εθνικό διάλογο για το προσφυγικό, ένα κάλεσμα που ερμηνεύτηκε σαν προσχηματικό από κάποιους χώρους.  Σήμερα όλοι -εκτός από αυτούς που καλούν σε προσκλητήριο μίσους-  έστω και αργά, αντιλαμβάνονται πως το ζήτημα είναι Εθνικό, δε χωρά μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ο Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής αγωνίζεται σε συνθήκες που αλλάζουν καθημερινά, απέναντι σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Είναι μια έκτακτη κατάσταση όπου κάθε σχεδιασμός, κάθε προγραμματισμένη ενέργεια χρειάζεται πολλές φορές ν’ αναθεωρηθεί.

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς μιλώντας καθαρά και υπεύθυνα στους συμπολίτες μας, θεωρεί πως σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, οι Δημοτικές αρχές του τόπου πέρα από ιδεολογικές και πολιτικές τοποθετήσεις, έχουν σταθεί γενικά με υπευθυνότητα και σύνεση απέναντι στο πρόβλημα. Αναγνωρίζει πως ίσως το προσφυγικό δεν λυθεί σύντομα, πως ο αγώνας της ανθρωπιάς θα πρέπει ίσως να διαρκέσει αρκετά. Αρνείται να μπει στη λογική των τακτικισμών και της μικροπολιτικής που εκφράζεται από το βουλευτή της Ν.Δ.  Καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το σκοταδιστικό λόγο της Χρυσής Αυγής, τις άναρθρες κραυγές του μίσους και της ξενοφοβίας, τα παραληρηματικά καλέσματα σε πολιτοφυλακές και περιπολίες.

Ο πρόσφυγας δεν είναι εγκληματίας, είναι ο άνθρωπος που έχασε το σπίτι και την πατρίδα του, δεν επιθυμεί τη δική μας πατρίδα. Έχει δικαίωμα στην ελπίδα, σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του. Έχει δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την επιβίωση.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμβάλλουν με το περίσσευμα της συμπόνιας τους στο μεγάλο αγώνα της συμπαράστασης που ξεκινά από αύριο. Τους καλούμε να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του φόβου. Να δυναμώσουν την προσπάθεια των εθελοντών που μήνες τώρα χτίζουν ένα μικρό θαύμα ανθρωπιάς.

Είναι η ώρα τα παιδιά των προσφύγων, οι Κιλκισιώτες,  να στηρίξουν τους πρόσφυγες. Είναι οι ώρες της αλληλεγγύης και της ευθύνης.”

Σχολιάστε