My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα σχολείων

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει ότι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά, τονίζοντας ωστόσο ότι η παράταση των σχολικών διακοπών για λίγες ημέρες είναι αναγκαία, μέχρι να περάσει η κορύφωση του πανδημικού κύματος και να ληφθούν μέτρα.

Η σχετική ανακοίνωση της θεματικής Επιτροπής Υγείας της ΝΕ Κιλκίς του κόμματος έχει ως εξής:

“Δύο χρόνια, μετά την έκρηξη της πανδημίας και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα ίδια διλήμματα. Η άρνηση της κυβέρνησης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα οδηγεί, κάθε φορά που επίκειται το άνοιγμα των σχολείων, στην ίδια συζήτηση. Πρέπει ν ανοίξουν τα σχολεία και πώς;

Είναι γνωστό ότι τους προηγούμενους τρεισήμισι μήνες που  ήταν ανοιχτά τα σχολεία , σημειώθηκαν στη μαθητική κοινότητα 100.000 κρούσματα, περισσότερα από τα 80.000 που είχαν υπάρξει τους προηγούμενους 18 μήνες της πανδημίας. Οι εκπαιδευτικοί πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος. Η ανασφάλεια στις οικογένειες, λοιπόν, εν όψει του ανοίγματος των σχολείων είναι μεγάλη, γιατί τα σχολεία -παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς- συμμετέχουν στην αλυσίδα εξάπλωσης της νόσου. Φυσικά, η κυβέρνηση αποφασίζει, την ώρα που τα κρούσματα έχουν εκτοξευτεί πάνω από 50.000, ν’ αφήσει απροστάτευτους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ υποστηρίζει ότι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά για λόγους παιδαγωγικούς και ψυχοκοινωνικούς. Ωστόσο, σύμφωνα με την πλειοψηφία των επιδημιολόγων, η παράταση των σχολικών διακοπών για λίγες ημέρες είναι αναγκαία, μέχρι να περάσει η κορύφωση του πανδημικού κύματος και να ληφθούν τα εξής μέτρα:

1.  Επικαιροποίηση των  υγειονομικών πρωτοκόλλων για το άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων.

2. Μέτρα για την επιτάχυνση του καθολικού εμβολιασμού όλων των παιδιών σχολικής ηλικίας.

3. Κατάργηση της ρύθμισης   “50%+1” νοσούντων μαθητών για τη διακοπή λειτουργίας σχολικού τμήματος. Διακοπή της λειτουργίας  ενός τμήματος στο πρώτο κρούσμα για χρονικό διάστημα  που θα καθορίσει η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΟΔΥ και  υποχρεωτική επανέναρξη των μαθημάτων, αφού πρώτα όλοι οι μαθητές  υποβληθούν σε δωρεάν μοριακό τεστ ώστε να “σπάσει” η αλυσίδα της μεταδοτικότητας.

4. Αραίωση των μαθητικών τμημάτων στα σχολικά τμήματα με πάνω  από 24 παιδιά (200.000 μαθητές). Πρόσληψη των επιπλέον αναπληρωτών που θα απαιτηθούν.

5. Κατάργηση των συγχωνεύσεων που οδηγούν σε τμήματα ακόμη και 28-29  παιδιών. Μέτρα  για τον τακτικό αερισμό των αιθουσών.

6. Συνταγογράφηση των μοριακών τεστ (όταν κρίνονται ιατρικώς απαραίτητα) σε όλο τον πληθυσμό και παρουσία μονάδων του  ΕΟΔΥ στα σχολικά συγκροτήματα για διενέργεια αξιόπιστων τεστ.

7.  Άδεια ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς με υποκείμενα νοσήματα που θα την αιτηθούν.

8. Προμήθεια από τους Δήμους και χορήγηση δωρεάν των ειδικών μασκών για την προστασία από την “Ο” σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

9. Κατάργηση για εφέτος της ΕΒΕ, της Τράπεζας Θεμάτων και του πρόσθετου εξεταστικού φόρτου. Επικέντρωση στη διδασκαλία και την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών.

10. Εξασφάλιση  ασφαλούς και κατάλληλης δημόσιας υποδομής  για την  -απευκταία- πιθανότητα να μεταπέσει ξανά  στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση το εκπαιδευτικό σύστημα. Απαλλαγή από το σύστημα Cisco μετά  το σκάνδαλο με τη  διαρροή προσωπικών δεδομένων  και την  καταδικαστική απόφαση – κόλαφο για το Υπουργείο Παιδείας εκ μέρους της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σχολιάστε