My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΚΑΒ: Επικίνδυνοι χειρισμοί

asthenoforo-ekavΤην Παρασκευή  25 Απριλίου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μετά από πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκε το θέμα του ΕΚΑΒ.

Στην τοποθέτησή της, η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλουζήτησε, μεταξύ΄άλλων, εξηγήσεις για εγκύκλιο την οποία εξέδωσε η διοίκηση του ΕΚΑΒ έπειτα από αντίστοιχη εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία θα μπορούσε να εκτελείται δρομολόγιο του ΕΚΑΒ με ένα μόνο διασώστη λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η καταγγελία της βουλευτή πυροδότησε την έκρηξη του Υφυπουργού Υγείας κ. Μπέζα, ο οποίος δεν δίστασε να τη διαψεύσει, λέγοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια εγκύκλιος. Δυστυχώς γι’ αυτόν όμως, η εγκύκλιος μετά από λίγα λεπτά έφτασε στα χέρια της κ. Αγαθοπούλου, η οποία την ανέγνωσε στην επιτροπή.

Και ενώ ο κ. Παπαγιαννόπουλος, Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε λάβει μέρος στη συζήτηση, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι πράγματι έχει αποστείλει την εγκύκλιο με το συγκεκριμένο περιεχόμενο, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μπέζας διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι η

εγκύκλιος αφορούσε μόνο ενδονοσοκομειακές μεταφορές αδειάζοντας τον διοικητή του ΕΚΑΒ.

Όπως είναι αντιληπτό, κανένα από τα καίρια ερωτήματα που έθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το ΕΚΑΒ δεν απαντήθηκε με σαφήνεια.

Ούτε το ερώτημα για τους διαγωνισμούς των απαραίτητων ασθενοφόρων που λιμνάζουν από το 2007, ούτε για τις ελλείψεις σε προσωπικό αλλά ούτε για τα κενά και τις ελλείψεις στην κάλυψη της επικράτειας.

Αναφορικά με τους οδηγούς των νοσοκομείων που μέσω διαθεσιμότητας μετακινήθηκαν στο ΕΚΑΒ, από τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, αφήνοντας εκεί τεράστια κενά, περιορίστηκαν να δηλώσουν ότι αυτοί θα περάσουν ταχύρρυθμη εκπαίδευση μόλις δέκα ημερών (!) και θα επιστρέψουν στα νοσοκομεία από όπου διατέθηκαν (!).

Ως προς το πόρισμα του Εξωτερικού Αξιολογητή του ΕΚΑΒ που θα κληθεί να κρίνει αν κάποιες από τις αρμοδιότητές του μπορούν να ανατεθούν σε ιδιώτες, περιορίστηκαν να πουν ότι ο διαγωνισμός βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και δεν έχει κατατεθεί ακόμα κανένα πόρισμα.

Το συμπέρασμα είναι ένα και αδιαμφισβήτητο, οι χειρισμοί της Κυβέρνησης αναφορικά με το ΕΚΑΒ είναι επικίνδυνοι. Οδηγούν τον οργανισμό σε απαξίωση και διαμελισμό, την ώρα που απαιτείται να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του ως αποκλειστικού παρόχου προνοσοκομειακής φροντίδας.

Δελτίο τύπου από ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Σχολιάστε