My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Αυτή είναι η ώρα της ανατροπής

Την έναρξη της προεκλογικής του καμπάνιας στο νομό μας πραγματοποίησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς. Ενδιαφέρουσα, όχι μόνο για την παρουσίαση του συνδυασμού του αλλά και για το ξεκαθάρισμα των θέσεων και της στρατηγικής του, όπως έγινε από τους τρεις κύριους ομιλητές της συγκέντρωσης.

Με παρουσιαστή το μέλος της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΝ, Δημ. Αγαθόπουλο, η εκδήλωση άνοιξε με σύντομους χαιρετισμούς των υποψήφιων βουλευτών του Κιλκίς.

“Να μην συνεχιστεί αυτό που ζούμε τα τελευταία δυο χρόνια, είναι η ευκαιρία μας”, τόνισε στον χαιρετισμό του ο Λάζαρος Λαζαρίδης. “Θα επεξεργαστούμε όλα τα τοπικά προβλήματα και θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε την πατρίδα απ` το αδιέξοδο”, είπε ο Τάσος Κουλίνας. “Θέλουμε ψήφο εξουσίας για διακυβέρνηση όχι μόνο της αριστεράς αλλά της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και για μια νέα μεταπολίτευση”, υπογράμμισα ο Παναγιώτης Χρονόπουλος. “Λεηλατούν τις ζωές μας χωρίς να μας ρωτούν, στις 6 Μάη υπογράφουμε το δικό μας μνημόνιο”, σημείωσε ο Χρήστος Μπίμπασης. “Οι νέοι φλέγονται από διάθεση γι` ανατροπή, αρκεί να προσπαθήσουμε μαζικά”, πρόσθεσε τη δική της νεανική φωνή η Ειρήνη Αγαθοπούλου.

“Ζούμε ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα, κατεδαφίζεται το κοινωνικό κράτος, βασιλεύει η ακραία φτώχεια κι επιβλήθηκε μεσαιωνικό καθεστώς γαλέρας”, είπε μεταξύ άλλων ο συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαρακτηρίζοντας την μετανάστευση των νέων ως “νέας μορφής γενοκτονία, που σκοτώνει τα όνειρα των παιδιών”.

Με μια ομιλία που στόχευε στο μυαλό και στην ψυχή των ακροατών, ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να δικαιωθεί στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ για τις επερχόμενες εκλογές υπογράμμισε:

“Ζητάμε την προγραμματική σύγκλιση κι όχι την ενοποίηση της αριστεράς. Χρόνια τώρα η αριστερά είχε βολευτεί με τον καταγγελτικό λόγο
Στη δική του ομιλία, ο πρώην βουλευτής, Τάσος Κουράκης, τόνισε ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς οφείλει να καταγγείλει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, καθώς και να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος της χώρας για διαγραφή μεγάλου μέρους του.της αντιπολίτευσης και τα μονοψήφια νούμερα στις εκλογές. Ήλθε η ώρα ν` αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες. Η αριστερά της Ευρώπης περιμένει το μεγάλο μήνυμα της ανατροπής απ` την Ελλάδα”.

“Διεκδικούμε τη κυβέρνηση έχοντας συγκεκριμένο πρόγραμμα ανόρθωσης της χώρας”, είπε ο κ. Κουράκης αναφερόμενος σε πτυχές του προγράμματος όπως η φορολόγηση του μεγάλου πλούτου, του εφοπλιστικού κεφαλαίου κα.

Η συγκέντρωση έκλεισε με τον γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος εντυπωσίασε με τη ρητορική του δεινότητα, στην παράδοση των μεγάλων ομιλητών της αριστεράς του παρελθόντος.

Ο κ. Βίτσας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι “δεν είναι παντοδύναμοι και ανίκητοι” και ζητώντας απ` τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν τα “δυο αυτά κόμματα διαμαρτυρίας απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό”!

Τονίζοντας ότι “5 χρόνια ύφεσης δεν είχε ούτε η Γερμανία μετά την ήττα της στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο”, ο κ. Βίτσας αφιέρωσε σημαντικό μέρος της ομιλίας του στην ανάγκη συνεργασιών για μια κυβέρνηση με κορμό την αριστερά, μετά τις εκλογές. “Αυτή είναι η ώρα μας”, κατάληξε χειροκροτούμενος.

Σχολιάστε