My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Αγωνία των αγροτών μας

Ενόψει της επίσκεψης στο νομό μας, την Παρασκευή 1η Ιουλίου, του πρώην υπουργού και νυν τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Αραχωβίτη, καθώς και του συντονιστή αγροτικής πολιτικής, Φάνη Κουρεμπέ, η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «αγρότες και κτηνοτρόφοι αγωνιούν για το μέλλον τους».

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Διατρέχοντας τον τοπικό τύπο, οι ειδήσεις για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα είναι κυρίαρχες. «Προτάσεις  μέτρων για πλημμύρες σε πληγείσες περιοχές του Αγίου Πέτρου και του Πολυπέτρου», «Υποσχέσεις για άμεση αποζημίωση..», «Στραγγαλισμός κτηνοτρόφων», «..δηλώσεις ζημιών..».

 Δυστυχώς, τα προβλήματα αυτών των  κοινωνικών ομάδων, αγροτών και κτηνοτρόφων είναι διαχρονικά. Συγκεκριμένα, στο Κιλκίς, τις προηγούμενες μέρες, η καταστροφή , στις περιοχές του Αγίου Πέτρου και του Πολυπέτρου, ήταν καθολική από τη σφοδρή χαλαζόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους.

Από την άλλη πλευρά, οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν την αγωνία τους για το αύριο, λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής των κτηνοτροφικών προϊόντων, του κόστους ενέργειας, ιδιαίτερα η αύξηση στις ζωοτροφές έφτασε στο 100%, ενώ αντίθετα οι κτηνοτρόφοι έχουν πάρει μόνο 25% αύξηση στην τιμή γάλακτος από τις εταιρείες. Αποτέλεσμα όλων αυτών των παραμέτρων είναι η μείωση της παραγωγής και ο  περιορισμός της ζήτησης από τους καταναλωτές, γεγονός που επισημαίνεται από όλους τους κλάδους της αγροτοδιατροφικής αλυσίδας ως το πρώτο και βασικότερο πρόβλημα.

Οι μέχρι σήμερα, όμως,  εξαγγελίες της κυβέρνησης Ν.Δ. για την αντιμετώπιση του τεράστιου κύματος ακρίβειας που αυξάνει δραματικά το κόστος παραγωγής που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και  οι κτηνοτρόφοι, μόνο ως κοροϊδία μπορούν να χαρακτηριστούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει προτείνει συγκεκριμένες και κοστολογημένες λύσεις στα συνεχώς διογκούμενα προβλήματα που πλήττουν τον πρωτογενή τομέα της χώρας. Ωστόσο, η κυβέρνηση δείχνει να έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

Έως σήμερα, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μέτρα ύψους 170 εκατ. ευρώ, αποσπασματικά, άκαιρα και χωρίς κανένα σχεδιασμό σε ορίζοντα χρόνου για την αντιμετώπιση μίας κρίσης που έχει αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΚΙΛΚΙΣ, εκτιμώντας τη μεγάλη σπουδαιότητα του  πρωτογενούς τομέα αλλά και την αναγκαιότητα αντιμετώπισης των  τεράστιων προβλημάτων, οργανώνει την Παρασκευή, 1η Ιουλίου 2022, περιοδεία με δυο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην περιοχή μας, τον πρώην υπουργό και νυν τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή, Σταύρο Αραχωβίτη, καθώς και το μέλος της Κ.Ε. του κόμματος, συντονιστή αγροτικής πολιτικής, πρώην βουλευτή και πρώην πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουρεμπέ.

Τα δυο στελέχη θα έχουν συναντήσεις με αγροτικούς φορείς και μέλη συνεταιρισμών και κτηνοτρόφους, καθώς και με ανθρώπους από τον χώρο της μεταποίησης, για να δώσουν απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Μετά την περιοδεία θα ακολουθήσει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 μ.μ, στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, όπου χαιρετισμό θα απευθύνει κι η βουλεύτρια κι αναπληρώτρια τομεάρχισσα Δικαιοσύνης, Ειρήνη Αγαθοπούλου .»

Σχολιάστε