My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Συντονισμός λόγω φόβου φωτιάς!

Οι φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής φαίνεται πως γέννησαν πρόσθετα αντανακλαστικά και σε τοπικό επίπεδο, με στόχο τη πρόληψη.

Έτσι πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιουλίου με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη έκτακτη σύσκεψη συναρμόδιων φορέων στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς προκειμένου να εκτιμηθεί ο βαθμός ετοιμότητας όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών – φορέων για την αντιπυρική προστασία του νομού.

Κατά τη σύσκεψη εξετάσθηκαν η πορεία υλοποίησης των προληπτικών μέτρων αποτροπής πυρκαγιών, καθώς και των οδηγιών που δόθηκαν για άμεση δράση σε όλες τις φάσεις δραστηριότητας Πολιτικής Προστασίας κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Κιλκίς στις 14-05-2018.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις κατευθυντήριες οδηγίες για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε εκτενής αναφορά σε ζώνες – περιοχές υψηλής επικινδυνότητας και στα σχέδια δράσεων, επιμεριστικά ανά αρμοδιότητα φορέα, για την εκκένωση οικισμών – εγκαταστάσεων και απομάκρυνση πολιτών.

Σχολιάστε