My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Συνταγματική η υποχρεωτικότητα”

Συνταγματικό έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Κιλκίς τον νόμο για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων κατά του κορονοϊού, απορρίπτοντας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εργαζόμενη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Παιονίας.

Η εργαζόμενη προσέφυγε κατά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο πρόγραμμα το οποίο εργάζεται, επικαλούμενη αντισυνταγματικότητά του. Να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι 16 υπάλληλοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Παιονίας εργάζονται κανονικά καθότι έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Στην απόφαση που εκδόθηκε, το Δικαστήριο του Κιλκίς απέρριψε τις αιτιάσεις της εργαζομένης για τις διατάξεις του νόμου, τονίζοντας στην απόφασή του ότι “με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων”.

Νέα καθημερινότητα για τους ανεμβολίαστους από το φθινόπωρο

Η αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή και επιστροφή ουσιαστικά παλαιότερων μέτρων κατά του κορονοϊού έχει ξεκινήσει καθώς ο κλοιός λόγω της μετάλλαξης Δέλτα έχει… σφίξει, με τους ανεμβολίαστους να είναι οι κύριοι αποδέκτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, οι ανακοινώσεις θα γίνουν πιθανότατα την Τρίτη 24 Αυγούστου, με πιθανή εναλλακτική ημερομηνία την Πέμπτη 26 Αυγούστου, και θα τεθούν σε ισχύ στα μέσα Σεπτεμβρίου είτε στις 13/9 με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία είτε λίγες ημέρες νωρίτερα.

Με το lockdown να έχει βγει εκτός λεξιλογίου, καθώς θεωρείται ότι πλέον δεν υπάρχει ούτε οικονομικά ούτε ψυχολογικά αποθέματα, στα επικείμενα μέτρα ξεχωρίζει η επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους ανοιχτούς χώρους πέραν των κλειστών, που είχε καταργηθεί στις 23 Ιουνίου, με κυβερνητικές πηγές να ενισχύουν την έντονη φημολογία, χαρακτηρίζοντας «πολύ ισχυρή» την πιθανότητα επαναφοράς του μέτρου παντού.

Παράλληλα δεδομένη φαίνεται να είναι η παράταση του τωρινού «μπλόκου» στους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας (εστιατόρια, καφέ, μπαρ), οι οποίοι θα είναι αμιγείς αποκλειστικά για εμβολιασμένους, οι οποίοι θα έχουν μεγαλύτερη ελευθερία στις κινήσεις τους χάρη στο πιστοποιητικό που διαθέτουν επειδή αξιοποίησαν το δώρο του εμβολίου (σ.σ. είτε νόσησης).

Σχολιάστε