My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Συνεχίζουν ενόψει συνάντησης

trakter-agrotesΜε το βλέμμα στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους εκπροσώπους των αγροτών, που θα κρίνει μέλλον των κινητοποιήσεων, οι αγρότες του νομού Κιλκίς συνεχίζουν και σήμερα Σάββατο τις κινητοποιήσεις τους στα τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης.

Μάλιστα το πρώτο, που θα κλείσει για τα ΙΧ στις 13:00-15:00 και 17:00-23:00, θα ενισχύσουν και αγρότες απ` τα μπλόκα Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, αποκλείοντας την κυκλοφορία για όλα τα οχήματα. Όσο για το δεύτερο, η διέλευση θα κλείσει από τις 18:30 έως τις 23:30.

Η συνάντηση της Δευτέρας

Όπως αποφασίστηκε, στη συνάντηση της Δευτέρας θα λάβουν μέρος τέσσερις εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών, ενώ οι λεγόμενοι «σκληροί» της Νίκαιας και του Προμαχώνα δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν και προγραμμάτισαν σύσκεψη για την Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι στη Νίκαια.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης προς τους αγρότες

Στο τραπέζι του διαλόγου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να μπουν από την κυβέρνηση κάποιες βελτιωτικές προτάσεις.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης είπε ότι πάνω στη βασική πρόταση του ασφαλιστικού η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί σενάρια τα οποία μπορεί να ελαφρύνουν τον αγρότη.

“Στη συζήτηση της Δευτέρας θα δούμε αν και οι αγρότες δέχονται αυτά τα σενάρια, τον βαθμό ικανοποίησής τους ή πρέπει να γίνει βελτιωτικό”, επεσήμανε.

Μεταξύ αυτών των σεναρίων, όπως εξήγησε, είναι “η δυνατότητα επιλογής χαμηλότερης κλίμακας, υπολογισμού δηλαδή του ασφαλίστρου όχι με το 20% του εισοδήματος αλλά ακόμη και μέχρι 12%”.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΓΑ επεσήμανε ότι “είτε μείνει ανεξάρτητο ταμείο είτε όχι θα έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα”.

kilkis.24 με πληροφορίες από newsbomb.gr

Σχολιάστε