My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεργατισμός και αγροτική οικονομία

Την ανάγκη να αυξηθεί η διακίνηση προϊόντων μέσω των συνεργατικών σχημάτων και να ενισχυθεί το επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών, ώστε να ενισχυθεί η ελληνική αγροτική οικονομία, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, σε χαιρετισμό του σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΘΕΑΣ και η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών στο πλαίσιο της Agrotica.

Ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι στην Ευρώπη μέσω συνεργατικών σχημάτων διακινείται το 65% των παραγομένων προϊόντων, ενώ στη χώρα μας το ανάλογο ποσοστό δεν ξεπερνά το 20%.

Σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση στην Ελλάδα το ποσοστό είναι 6,8%, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 25% και σε ορισμένες χώρες το ποσοστό αυτό φτάνει στο 55%.

Μόνο εάν υπάρξει ενίσχυση του συνεργατισμού, ώστε μέσω αυτού να διακινούνται περισσότερα προϊόντα και αν παράλληλα ενισχυθεί η εκπαίδευση και κατάρτιση ώστε μπορεί να γίνει εκτεταμένη χρήση των νέων τεχνολογιών που μειώνουν το κόστος παραγωγής και αυξάνουν την ποσότητα των παραγομένων προϊόντων, τότε θα απαλλαγούν από το άγχος και την αβεβαιότητα οι Έλληνες αγρότες, επισήμανε ο ΥπΑΑΤ

Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η μεταρρύθμιση που έγινε στον ΟΠΕΚΕΠΕ με την ένταξη του ΟΣΔΕ στο κυβερνητικό νέφος, ήταν αυτονόητη και είχε αργήσει, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε ημερίδα του Οργανισμού.

«Δεν πρέπει να γίνεται είδηση ότι έγιναν οι πληρωμές. Είναι αυτονόητο. Μια πρέπει να είναι η πληρωμή: Αυτή που ο καθένας δικαιούται», είπε ο κ. Γεωργαντάς, υπογραμμίζοντας ότι με τα μέσα που υπάρχουν σήμερα οι πληρωμές γίνονται με δίκαιο και γρήγορο τρόπο.

Ο ΥπΑΑΤ επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να συγκεντρώσει όλες τις λειτουργίες του δημοσίου στο gov.gr, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσει ενοποίηση όλων των βάσεων και δεδομένων που αφορούν την αγροτική παραγωγή, τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, τα μητρώα, τις αποζημιώσεις, τους ελέγχους, τις εξαγωγές και τα πιστοποιητικά για την διευκόλυνση των αγροτών και την άσκηση έγκαιρα αποτελεσματικών πολιτικών. Και πρόσθεσε ότι η ενοποίηση θα συνοδευτεί παράλληλα με την χρήση και αξιοποίηση ανοικτών δεδομένων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους φορείς, τις επιχειρήσεις, τους ερευνητές και τους πολίτες.

Νέες τεχνολογίες και κόστος παραγωγής

Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να μειώσουν το κόστος παραγωγής και να αυξήσουν τις παραγόμενες ποσότητες δίνοντας προστιθέμενη αξία στον ιδρώτα του Έλληνα αγρότη

Η ανάγκη να αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες για την παραγωγή μεγαλύτερων αλλά και ποιοτικά ασφαλέστερων, ποσοτήτων τροφίμων, γίνεται πιο επιτακτική, προκειμένου να αντιμετωπισθεί κάθε μελλοντική πρόκληση ή επισιτιστικός κίνδυνος που προκύπτει από τις αλλεπάλληλες και πολυεπίπεδες κρίσεις, ιδιαίτερα δε από την κλιματική, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Συνέδριου της Agrotica και του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ.

Σχολιάστε