My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Συνεργασια δημων Κιλκις και Δοιρανης FYROM

Ο δήμος Δοϊράνης της FYROM βρίσκεται σε συνεργασία με τον δήμο του Κιλκίς, στο πλαίσιο του προγράμματος  Interreg της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα τον επιχειρήσεων.
Η συνεργασία επιτεύχθηκε κατά την επίσκεψη, προχθες Πέμπτη, πενταμελούς αντιπροσωπείας του Δήμου Κιλκίς, που είχε συνάντηση με τον γειτονικό δήμο.
Στο μεταξύ, αυστριακή εταιρεία με θυγατρικές στη Σλοβενία, την Ελλάδα και την Εγγύς Ανατολή και μια διεθνής εταιρεία από το Κάιρο  της Αιγύπτου ήρθαν σε επαφή με τον Δήμο της σκοπιανής Δοϊράνης και εξέφρασαν την επιθυμία να επενδύσουν στην ανάπτυξη της γεωργίας και της παραγωγικής  αγροτοβιομηχανίας στο νότιο δήμο της χώρας.
Η πρώτη εταιρεία ενδιαφέρεται για την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, η δεύτερη, εξέφρασε το ενδιαφέρον της  για την καλλιέργειας ρόδων με στόχο την παραγωγή  φυσικού χυμού.
Κοινή απαίτηση για την πραγματοποίηση των επενδύσεων αυτών είναι η διασφάλιση γεωργικής γης περίπου 500 στρεμμάτων για την απόδοση της επένδυσης.
«Επί οκτώ μήνες βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την αυστριακή εταιρεία. Από εμάς περιμένουν μια απάντηση για την εκμετάλλευση των κρατικών γαιών με μακροχρόνιες χρηματοδοτικές μισθώσεις συνολικής έκτασης 500 στρεμμάτων. Το υπουργείο  Γεωργίας Δασών και Υδάτων έχει εκπονήσει προγράμματα για περιοχές εκμετάλλευσης μέχρι 10 στρέμματα. Είναι, όμως, θετικό για τους επενδυτές να κατευθύνουν τα επενδυτικά κεφάλαιά τους εδώ», είπε ο Δήμαρχος της σκοπιανής Δοϊράνης, Γκλιγκόρ Τσαμπούλεφ.
«Στη ίδια περιοχή, όμως, υπάρχει ενδιαφέρον για έκδοση μακροπρόθεσμων μισθώσεων από επενδυτική εταιρεία του Καΐρου, η οποία είναι γνώστης του κλίματος της περιοχής και προτίθεται να καλλιεργήσει ρόδια και να δημιουργήσει εργοστάσιο παραγωγής χυμού από ρόδι», πρόσθεσε ο Δήμαρχος.
Η αναμενόμενη εφαρμογή των προγραμματισμένων επενδύσεων των εταιρειών αυτών θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για 300 έως 500 άτομα, και θα βελτιώσει την απασχόληση στο Δήμο της σκοπιανής Δοϊράνης.

Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο – Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος
Σχολιάστε