My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Συνεργασία με δήμο από Ρουμανία  

Πολυμελής αντιπροσωπεία εργαζομένων του Δήμου Bistrita (Μπίστριτσα) της Ρουμανίας επισκέφθηκε χθες το Δημαρχείο σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με την ταυτότητα και τις διοικητικές δομές του Δήμου Κιλκίς.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης υποδέχθηκε τους φιλοξενούμενους και τους ενημέρωσε σχετικά με τη φυσιογνωμία του Δήμου Κιλκίς, ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου εκτέθηκε η  διοικητική διάρθρωσή του ως προς τις αρμοδιότητες  Δημάρχου, Αντιδημάρχων,  Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικών Επιτροπών και σε επίπεδο   παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών.

Την παρουσίαση έκανε η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης Ελευθερία Σπανού ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, Κυριακή Στράντζαλη, που απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις για τον τρόπο εκτέλεσης των τεχνικών έργων.

dav

Από το διάλογο διαπιστώθηκε η συμμετοχή και των δύο δήμων σε προγράμματα όπως η βιώσιμη αστική κινητικότητα, το Erasmus και εκφράστηκε η επιθυμία για μελλοντική συνεργασία σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.    

Η επίσκεψη της Ρουμανικής δημοτικής αποστολής υλοποιήθηκε στο πλαίσιο  ευρωπαϊκού προγράμματος που εφαρμόζει ο Δήμος Bistrita και αφορά ανταλλαγές καλών πρακτικών μεταξύ Δήμων.

Στο περιθώριο της σύντομης παραμονής της στο Κιλκίς η δημοτική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σπηλαίου και της παλαιοντολογικής έκθεσης.

Ο Δήμος Bistrita βρίσκεται στη βόρεια Τρανσυλβανία. Με πληθυσμό 70.493 κατοίκων η ομώνυμη πόλη είναι μια από τις παλαιότερες της Τρανσυλβανίας. Η μεσαιωνική ιστορία της πόλης και τα διατηρητέα αρχιτεκτονικά μνημεία της αποτελούν τους άξονες της δημοτικής τουριστικής πολιτικής. Στο Δήμο Bistrita εργάζονται περί τους οκτακόσιους υπαλλήλους που εργάζονται βάσει του αυτοδιοικητικού συστήματος της χώρας σε δημοτικες υπηρεσίες, στη β’ βαθμια υγεία και στη δημοτική αστυνομία.

Σχολιάστε