My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Συνεργασία Δήμου – Δασαρχείου

Ευρύτατο πεδίο δράσης και συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Δασαρχείου Κιλκίς, διαβλέπει ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, με αφορμή την επίσκεψή του στο Δασάρχη Κιλκίς.

Για την επίσκεψη εκδόθηκε από τον συνδυασμό ΚΙΛΚΙΣ- ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ το ακόλουθο δελτίο τύπου:

“Την ανάγκη στενότερης συνεργασίας Δήμου και Δασαρχείου, επεσήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης και επικεφαλής του «Δήμου ΑΞΙΩΝ» κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Δασάρχη Κιλκίς κ. Γιώργο Βούρτσα.

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Βούρτσα τη Μεγάλη Εβδομάδα, αμφότερες πλευρές κατέληξαν στη διαπίστωση ότι υπάρχει ευρύτατο πεδίο δράσης και συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού δασοτουριστικής ανάπτυξης και ανάληψης πρωτοβουλιών σε θέματα δασικής προστασίας, όσο και ευαισθητοποίησης αλλά και ενημέρωσης των δημοτών, σε ό,τι αφορά στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Τονικίδη στον Προϊστάμενο του Δασαρχείου ήταν αφενός για να ενημερωθεί υπεύθυνα για τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και αφετέρου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η υπηρεσία. Τα κυριότερα εκ των οποίων, σύμφωνα με το Δασάρχη είναι: Τα περιορισμένα κονδύλια για τη συντήρηση δασικών δρόμων, η δραματική μείωση των πιστώσεων για τη διανομή καυσόξυλων σε δικαιούχους και η ανεξέλεγκτη αύξηση των άτυπων χωματερών σε πολλές δασικές περιοχές και μη, λόγω της παράνομης ρίψης σκουπιδιών, μπάζων, αλλά και λυμάτων από ασυνείδητους (ήδη η υπηρεσία έχει καταγράψει 60-70 τέτοιες χωματερές, με τη λίστα συνεχώς να αυξάνεται).

Παράλληλα, συζητήθηκε εκτενώς και το εξίσου σοβαρό θέμα της εύρεσης νέου χώρου για τη μετεγκατάσταση των λειτουργιών του Δασαρχείου, λόγω ακαταλληλότητας και παλαιότητας του υφιστάμενου.

Από την πλευρά του, ο κ. Τονικίδης ευχαρίστησε το Δασάρχη για την ουσιαστική ενημέρωσή του και συνεχάρη τόσο τον ίδιο όσο και τους υπαλλήλους για τις αποτελεσματικές υπηρεσίες τους, που αναβαθμίζουν συνεχώς την εικόνα του Δασαρχείου στην τοπική κοινωνία.

Για την δημοτική παράταξη «Δήμος ΑΞΙΩΝ» συνέχισε, «το Δασαρχείο με τις συντονισμένες προσπάθειές του επιτελεί σημαντικό έργο για τους δημότες Κιλκίς και συνεπώς η στήριξη και ενίσχυσή του αποτελεί μονόδρομο. Τοπική αυτοδιοίκηση και Δασαρχείο οφείλουμε να είμαστε σε συνεχή επαφή, να συμπράττουμε, να βρίσκουμε λύσεις και να παρεμβαίνουμε από κοινού όπου χρειάζεται και πάντα σε συνεννόηση, προς όφελος των δημοτών και του φυσικού περιβάλλοντος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη και υπάλληλοι του Δασαρχείου, καθώς και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Θόδωρος Βαφειάδης και Βασίλης Καραμπίδης.”

Σχολιάστε