My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Συνεργασία για το περιβάλλον

*Συμβασιοποιείται το πρόγραμμα ‘’Plan D.oiran’’.

Με τροποποιητική σύμβαση που υπέγραψε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης  με εκπρόσωπο της εταιρίας Emetris Α.Ε. παρατείνεται έως το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους η υλοποίηση των δράσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμα ‘’Plan D.oiran’’.

Οι προοπτικές για τη διασυνοριακή συνεργασία με την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος αναφέρονται στη διαμόρφωση ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδίου με ερείσματα τις αρχές σεβασμού στο περιβάλλον,τις αρχές της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας.

Ως προς τα πακέτα εργασίας που προβλέπονται στις δράσεις του προγράμματος, η ανάδοχος εταιρία στο πλαίσιο κατάρτισης ενός στρατηγικού σχεδίου της λίμνης θα παρέχει τις υπηρεσίες της αναφορικά με:

– τη μελέτη στρατηγικής διερεύνησης, τη μελέτη ανάλυσης σεναρίων, τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές, τις υπηρεσίες διαβούλευσης και τις δράσεις ευαισθητοποίησης για το οικοσύστημα της Δοϊράνης. Στις δράσεις ευαισθητοποίησης περιλαμβάνεται η διοργάνωση φεστιβάλ με παρουσίαση του λιμναίου οικοσυστήματος της Δοϊράνης και τοπικών προϊόντων.

Τεχνική υποστήριξη

Με δεύτερη σύμβαση που υπεγράφη για το ίδιο πρόγραμμα με την ΕΠΕ Επιμορφωτική, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών της το φθινόπωρο, η τελευταία αναλαμβάνει την παροχή τεχνικής υποστήριξης, διοργάνωσης συναντήσεων και εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Ειδικότερα:

– την πραγματοποίηση σεμιναρίου εκπαίδευσης προσωπικού του Δήμου Κιλκίς, της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς που εμπλέκεται στη διαχείριση της λίμνης Δοϊράνης και το οικοσύστημά της σε θέματα όπως α) το σχέδιο διαχείρισης της λίμνης β) τη στρατηγική ανάπτυξης και προστασίας της λίμνης γ) τις μετρήσεις ποιότητας του νερού της λίμνης δ) τις ενέργειες καθαρισμού του νερού της λίμνης

-την πραγματοποίηση σεμιναρίου εκπροσώπων επιχειρήσεων και αγροτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της λίμνης σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης των επιχειρήσεων και των εκμεταλλεύσεών τους που θα συμβαδίζουν με το σχέδιο διαχείρισης της λίμνης και θα συμβάλουν στην προστασία και διατήρηση του οικοσυστήματός της.

Το έργο “Plan D.oiran” εντάσσεται στο  πλαίσιο του  προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – ΠΓΔΜ 2014-2020». Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 70.650 ευρώ και η χρηματοδότηση καλύπτεται από πόρους του προγράμματος ‘’Interreg’’. Για την υλοποίηση του έργου συμπράττουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Dojran και το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Μπίτολα.

Σχολιάστε