My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Συναυλία – αφιέρωμα στο Κιλκίς

Απ’ τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς.

Το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιουνίου, μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς εόρτασε με μια υπέροχη συναυλία παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών τα ελευθέρια της πόλεως του Κιλκίς (21η Ιουνίου 2013).

synedriako-kilkisΤην εκδήλωση άνοιξε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς κ. Δημήτριος Τσαντάκης, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Εμμανουήλ, και περιελάμβανε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο στρατηγός ε.α. και επίτιμος διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού NDC-GR κ. Ιωάννης Ζούκας εντυπωσίασε με τη μεστή του ομιλία με θέμα “Βαλκανικοί πόλεμοι – μια γεωπολιτική και γεωστρατηγική προσέγγιση” αποσπώντας πολλές φορές το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων ενώ σε άλλα σημεία της ομιλίας του προκάλεσε συγκίνηση και θαυμασμό για τους ήρωες των μαχών. Στο δεύτερο μέρος η Ενοριακή Χορωδία του Αγίου Δημητρίου «ο Άγιος Νέστωρ» υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Σάββα Ηλιάδη απέδωσε παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια αφιερωμένα στους Βαλκανικούς πολέμους με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.

Την χορωδία συνόδευσαν οι οργανοπαίχτες Κωνσταντίνος Λαφτσίδης, Τριαντάφυλλος Καμψιάδης και Παντελής Μαυροκεφαλίδης ενώ το πρόγραμμα παρουσίασε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ υπενθύμισε ότι όταν υπήρχε ενότητα στους Έλληνες, αυτοί μεγαλουργούσαν, σε αντίθεση με σήμερα, συγχαίροντας όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθεια τους να τιμούν τους πεσόντες της μάχης για την ελευθερία του Κιλκίς με παραδοσιακές και όμορφες εκδηλώσεις όπως η συγκεκριμένη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Ιωάννης Τσογγίδης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κα. Μαρία Τσοπούλου και η πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών Σταθμών κα. Κατερίνα Ζιούτα.

Σχολιάστε