My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Συναντηση Φραγγιδη μ` εντεταλμενο της Μερκελ

Συνάντηση του Γιώργου Φραγγίδη και της επιτροπής Ελληνογερμανικής φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας, εντεταλμένου της Καγκελαρίου κ. Ανγκελα Μέρκελ για θέματα της Ελληνογερμανικής συνέλευσης, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις  4 μ.μ, σε αίθουσα της Βουλής, όπου έγινε συζήτηση για τη συνεργασία των δύο χωρών.

Ο κ.  Φραγγίδης στην  τοποθέτηση του, αφού αναφέρθηκε στην υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα (μειώσεις μισθών, συντάξεων, ανεργία και ύφεση) τόνισε πως “η ανεκτικότητα του Ελληνικού λαού έχει εξαντληθεί και υπάρχει μια κόκκινη γραμμή στα μέτρα λιτότητας και πως το βάρος πρέπει να στραφεί προς την ανάπτυξη. Στην προσπάθεια αυτή η Γερμανία μπορεί και πρέπει να συμβάλλει σημαντικά στους τομείς ενέργειας, περιβάλλοντος, καινοτομίας και εμπειρίας, τουρισμού, αγροτικής ανάπτυξης και οικονομίας, στο πνεύμα πάντα της επιχειρηματικής συνεργασίας και των επενδύσεων. Συνεργασία που πρέπει να πραγματοποιείται σε δημοκρατικό πνεύμα αλληλοκατανόησης χωρίς φαινόμενα από την πλευρά του ισχυρού πόλου της Γερμανίας, αλαζονείας και προσβολής του Ελληνικού λαού”.

Ακόμη αναφέρθηκε στην συμφωνία μεταξύ του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας κ. Ρέσλερ και του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη  για Γερμανικές επενδύσεις που θα στηρίζονται δανειοδοτικά στη Γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα η οποία θα πρέπει να μην θέτει αποτρεπτικούς όρους για τους δυνητικούς επενδυτές. Τέλος τόνισε πως τέτοιου είδους επαφές και συνεργασίες είναι προς όφελος και των δύο λαών.

Σχολιάστε