My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Συνέχεια καταγραφής θεμάτων

Ομάδα μελών του «αλλά…Ζω» με την επικεφαλής, Ιωάννα Ρούσσου, την Τρίτη 18 Μαρτίου επισκέφτηκαν το Σταυροχώρι και τις Καστανιές Κιλκίς, στα πλαίσια των επισκέψεων γνωριμίας και καταγραφής των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κάθε χωριό του Δήμου μας.

IMG_8655Το σοβαρό πρόβλημα με την επιμόλυνση των ρεμάτων, ειδικά  για το Σταυροχώρι  εντείνεται από την παρακείμενη δραστηριότητα βιομηχανικών μονάδων. Ο βιολογικός καθαρισμός της βιομηχανικής περιοχής δεν λειτουργεί εδώ και 8 περίπου χρόνια και πολλά λύματα, όχι μόνο με την ανοχή αλλά ίσως ακόμη και με την άδεια της πολιτείας, εκβάλλονται ανεξέλεγκτα στα παρακείμενα ρέματα.

Ο δρόμος που κατασκευάστηκε πριν από χρόνια για να εξυπηρετεί τα εργοστάσια της περιοχής, για λόγους «άγνωστους» όπως λένε οι κάτοικοι, χαράχτηκε με τέτοιο τρόπο που στην ουσία είναι μη αξιοποιήσιμος. Όλα τα Ε.Ι.Χ., τα φορτηγά και βαριά οχήματα για να φτάσουν ή να φύγουν από τη βιομηχανική περιοχή, διασχίζουν το χωριό επιφέροντας και όλες τις συνακόλουθες επιβαρύνσεις (ρύπανση, επικινδυνότητα, θόρυβο).

Το Σταυροχώρι είχε την τύχη να δει να κατασκευάζεται αποχετευτικό δίκτυο που θα έλυνε πολλά από τα περιβαλλοντικά προβλήματα και θα απάλλασσε τους κατοίκους από το κόστος συντήρησης των βόθρων,  ένα  έργο που δυστυχώς όμως ποτέ δεν ολοκληρώθηκε.

Στο καφενείο των Καστανιών πολλοί νέοι άνθρωποι περίμεναν το κλιμάκιο της Πρωτοβουλίας και η συζήτηση γρήγορα ζωήρεψε. Το πρόβλημα της απασχόλησης είναι κυρίως αυτό που τους απασχολεί καθώς ο καθημερινός αγώνας επιβίωσης  τους φέρνει όλο και πιο κοντά στην ιδέα της μετανάστευσης. Η διαπίστωση ήταν κοινή: « Επιβάλλεται να αλλάξουμε. Αγαπάμε τον τόπο μας και έχουμε τη δύναμη. Με οργάνωση, ομαδική δουλειά και ευθύνη, το μέλλον είναι στα χέρια μας».

Δελτίο τύπου από “ΑλλάΖΩ”

Σχολιάστε