My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Συνέντευξη Φραγγίδη σε TV

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΡΤ», έδωσε την Τετάρτη 5 Φεβρουρίου, ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Ο καρκίνος ως ασθένεια τρομοκρατεί όλους τους Έλληνες. Ωστόσο, στο θέμα της πρόληψης ο Έλληνας υστερεί πάρα πολύ. Σήμερα υπάρχουν εμβόλια που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη μάχη κατά του καρκίνου, όπως είναι το εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ο οποίος είναι ο πρώτος καρκίνος ως αιτία θανάτου στις νέες γυναίκες, ενώ στις γυναίκες γενικά είναι δεύτερος, μετά τον καρκίνο του μαστού.

Παρόλα αυτά μόνο το 4% των Ελληνίδων έχουν εμβολιαστεί. Σε σύγκριση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, βρισκόμαστε στην τελευταία θέση. Η πρόληψη είναι πολύ σημαντική. Συνήθως πανικοβαλλόμαστε όταν παρουσιαστεί το πρόβλημα αλλά όταν πρόκειται για πρόληψη, δεν κάνουμε τίποτα, γιατί πιστεύουμε ότι σε κάποιον άλλο θα τύχει και όχι σε εμάς.

Για το ενδεχόμενο εμφάνισης κρουσμάτων Κορωνοϊού στην Ελλάδα

Κρούσματα κορωνοϊού θα έχουμε αργά ή γρήγορα και στην Ελλάδα, καθώς μεγάλος αριθμών Κινέζων επισκέπτονται τη χώρα μας. Δύο πράγματα χρειάζεται να κάνουμε. Πρώτον, εμείς να προσέχουμε την ατομική μας υγιεινή όπως απαιτείται και στην περίπτωση της γρίπης, δηλ. να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, να φοράμε μάσκα, κτλ. Δεύτερον, τα νοσοκομεία να είναι έτοιμα να δεχθούν τέτοια περιστατικά. Είχαμε και έχουμε το χρόνο να οργανωθούμε, ώστε να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι.

Επιπτώσεις θα υπάρχουν στον τουρισμό και στην οικονομία μας. Στην Κίνα οι επιπτώσεις ήδη φαίνονται και είναι μεγάλες. Χιλιάδες Κινέζοι τουρίστες έρχονται κάθε χρόνο στη χώρα μας και τώρα θα σταματήσουν. Επίσης, όχι μόνο τα νοσοκομεία αλλά και οι μεγάλες τουριστικές μονάδες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, όταν θα εμφανιστούν περιστατικά κορωνοϊού.

Σε έξαρση η Γρίπη

Η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση. Περίπου 100 άτομα έχουν νοσηλευτεί με γρίπη σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Έχουμε 21 θανάτους και ένα μικρό κοριτσάκι νεκρό. Η κατάσταση επιβαρύνεται, καθώς ο κόσμος δεν κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης. Πάνω από το 55% που νοσηλεύτηκαν στις ΜΕΘ για γρίπη κυρίως τύπου Α, ήταν από Η3Ν2. Το 45% είναι από Η1Ν1.

Για την κατάσταση του τομέα της υγείας στην Ελλάδα

Ο Τομέας της Υγείας πάσχει στην Ελλάδα. Όταν δεν υπάρχουν κατάλληλα φάρμακα ή δεν τα έχουμε στην ώρα τους, όταν δεν υπάρχει κατάλληλος εξοπλισμός για ακτινοθεραπεία, όταν δεν έχουμε καλύψει τις κατάλληλες οργανικές θέσεις, όταν έχουμε ένα σωρό άλλα προβλήματα, τα πράγματα είναι σοβαρά.

Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ελλάδας υπηρετούν όσοι περίπου Έλληνες γιατροί είναι στη Γερμανία. Διαχρονικά στο χώρο της Υγείας έγιναν τεράστιες σπατάλες. Στα νοσοκομεία πολλά πράγματα γίνονταν ανεξέλεγκτα.

Η κάλυψη των κενών θέσεων των γιατρών είναι θέμα προτεραιότητας. Ο γιατρός είναι πάντα ο πυρήνας του συστήματος υγείας και τίποτα δε μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτόν.

Έχει νομοθετηθεί η δυνατότητα εργασίας των γιατρών «με μπλοκάκι» προκειμένου να καλυφθούν κενά των κλινικών των νοσοκομείων. Όταν όμως πας να διεκδικήσεις ως γιατρός εργασία «με μπλοκάκι», οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών δεν έχουν λεφτά να δώσουν και δε μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία.

Τις μαστογραφίες μέχρι πριν λίγο καιρό δε μπορούσαμε να τις συνταγογραφήσουμε στον ΕΟΠΥΥ. Μπήκαν στον ΕΟΠΥΥ εδώ και 1,5 – 2 χρόνια. Τώρα θα γίνονται δωρεάν. Μακάρι. Δωρεάν πρέπει να γίνεται και το τεστ Παπανικολάου. Αναμένουμε να δούμε τις εξαγγελίες να γίνονται πραγματικότητα.

Προσφυγικό – Μεταναστευτικό: η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός, περίπου 3.500.000 πρόσφυγες στην Τουρκία. Ο Ερντογάν, όποτε θέλει να εκβιάσει «ανοίγει τη στρόφιγγα» και απειλεί την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Το θέμα πρέπει να γίνει ευρωπαϊκό για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της και ως προς τη FRONTEX, τη συνοριοφυλακή. Η FRONTEX δε μπορεί να παρακολουθεί το μισό Αιγαίο. Πρέπει να αναλάβει τη φύλαξη από τον Έβρο μέχρι τα Δωδεκάνησα.

Πρέπει να αλλάξει η Σύμβαση του Δουβλίνου και να μπορούν να μετακινούνται όσοι παίρνουν άσυλο από την Ελλάδα προς τις χώρες της Ευρώπης. Οι χώρες της Ευρώπης πρέπει ανάλογα με τον πληθυσμό, την οικονομική κατάστασή τους και τον αριθμό των προσφύγων που έχουν, να δεχθούν πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες πρέπει να διαμοιραστούν σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναλογικά.

Ακόμα και ο νέος νόμος για τη χορήγηση του ασύλου, που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό στη Βουλή, αφορά τα περιστατικά από 1 Ιανουαρίου 2020. Να έχουμε υπόψη μας ότι είναι περίπου 70.000 περιστατικά που είναι στην αναμονή για κρίση ασύλου.

Οι δυνατότητες της Ελλάδας είναι μέχρι ενός σημείου. Αν το πρόβλημα δε γίνει ευρωπαϊκό, δε λύνεται.

Στο Κιλκίς έχουμε περίπου 3.000 πρόσφυγες. Η δέσμευση της Κυβέρνησης ήταν ότι θα έχουμε 1% ανά νομό. Εμείς όμως έχουμε 4%. Έχουμε επίσης καταυλισμό, όπου υπάρχουν 13 εθνότητες, κυρίως Αφγανοί. Έχουμε οικογένειες που μένουν σε σπίτια, κυρίως Σύριοι. Έχουμε ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Εδώ υπάρχουν απορίες σχετικά με το με ποιους υπεγράφη συμφωνία, με ποιους τρόπους συνεργάστηκαν οι δυο πλευρές (ξενοδοχείο και ΔΟΜ), πώς επιλέχθηκε, ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις. Στο ξενοδοχείο αυτό έκανα ως βουλευτής του νομού επίσκεψη, με αφορμή το θάνατο δύο αιτούντων άσυλο. Εκεί, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) που έχει τη διαχείριση, απαίτησε να φύγω γιατί λέει δεν είχα άδεια. Αν είναι δυνατόν να πάρει άδεια ένας βουλευτής για να πάει σε ένα ξενοδοχείο στον τόπο του, για να ενημερωθεί μετά από τέτοια σοβαρά περιστατικά, όπως ο θάνατος δύο νέων ανθρώπων. Έχω κάνει σχετική ερώτηση στη Βουλή. Δε μπορεί ο ΔΟΜ να λειτουργεί ως κράτος εν κράτει και να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Ποιος υπέγραψε τη συμφωνία, ποιες είναι οι υποχρεώσεις της, από ποιους ελέγχονται. Πρέπει να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα στο θέμα αυτό.

Σχολιάστε