My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Συνέντευξη “εφ` ολης της ύλης”

Σε συνέντευξή του στο ATLAS TV, ο βουλευτή Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης αναφέρθηκε σε θέματα όπως τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και η κατάσταση με την πανδημία στο Κιλκίς, οι εσωκομματικές εκλογές και η κατάσταση που δημιουργείται μετά την απώλεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κα.​

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στον νομό Κιλκίς και την Κ. Μακεδονία

Ο Νομός Κιλκίς δυστυχώς δεν ξεχωρίζει από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου το ποσοστό εμβολιασμένων είναι πολύ χαμηλό. Στο Κιλκίς,το ποσοστό αυτό δυστυχώς είναι κάτω από το 50%. Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, το Εθνικό Σύστημα Υγείας αγκομαχά, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, όπου συνήθως καταλήγουν τα βαριά περιστατικά από τους γύρω νομούς, έχουν σχεδόν γεμίσει όλες. Έχουν ζητηθεί κλίνες covid από τον ιδιωτικό τομέα, συζητιέται ακόμα κάποιο νοσοκομείο ή νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να γίνουν αποκλειστικά covid. Όλα αυτά, είναι δείγματα μιας πολύ δύσκοληςέως απελπιστικής πολλές φορές κατάστασης. Έχουμε φτάσει στο «παρά πέντε».  Τώρα είναι πολύ αργά να μιλάμε για το πώς θα πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να αλλάξουμε την εικόνα ριζικά. Τα κρούσματα είναι ήδη πάρα πολλά.

Το κενό πληροφόρησης από την κυβέρνηση οδήγησε σε παραπληροφόρηση και δυσπιστία απέναντι στο εμβόλιο

Υπήρξε ένα μεγάλο κενόκαι ένα μεγάλο λάθος από την κυβέρνηση, όσον αφορά στην σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση των πολιτών. Το αποτέλεσμα ήταν να κυριαρχήσει η πληροφόρηση μέσω internet και η παραπληροφόρηση. Πολλοί πολίτες κατέληξαν να γίνονται “γιατροί” και “λοιμωξιολόγοι” και να αμφισβητούν τους πραγματικούς επιστήμονες. Σε ένα κομμάτι του πληθυσμού επικράτησε ο φόβος και ο προβληματισμός για το εμβόλιο, κυριάρχησαν ψευδείς πληροφορίες. Θα σας πω ένα παράδειγμα από την ιδιότητά μου ως γυναικολόγος. Κυκλοφόρησε ότι όποιοι κάνουν το εμβόλιο θα έχουν πρόβλημα υπογονιμότητας ή ακόμα ότι οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να το κάνουν, ενώ στην πραγματικότητα ισχύει το εντελώς αντίθετο. Οι εγκυμονούσες και οι θηλάζουσες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, γιατί οι συνθήκες της κυήσεως είναι συνθήκες αποδυνάμωσης του αμυντικού συστήματος των γυναικών και ο ιός βρίσκει πιο πρόσφορο έδαφος για να δράσει. Και βεβαίως, όταν δρα σε έγκυο γυναίκα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να είναι βαριά η κατάσταση και να υπάρχουν επιπτώσεις και στο έμβρυο. Εάν από την αρχή δινόταν ένα ουσιαστικό βάρος στην έγκυρη και καλή πληροφόρηση, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τα ποσοστά των εμβολιασμένων πολιτών θα ήταν πολύ υψηλά και δεν θα αντιμετωπίζαμε την εικόνα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Δυσανάλογο το βάρος του νοσοκομείου Κιλκίς στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Εμείς εδώ στο Κιλκίς έχουμε και μία άλλη ιδιαιτερότητα. Το νοσοκομείο μας είναι το μοναδικό στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια, που δεν έχει ούτε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ούτε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ έχει πάρα πολλά κρεβάτια και δύο τμήματα covid αυτή τη στιγμή. Το προηγούμενο φθινόπωρο είχε τρία τμήματα, κλείσανε κλινικές. H ορθοπεδική κλινική δεν χειρουργεί, έχει γίνει τμήμα covid, και όπως πάνε τα πράγματα, φοβάμαι ότι θα δημιουργηθεί κι άλλο τμήμα. Ως αποτέλεσμα, δε δίνεται σωστή και ουσιαστική περίθαλψη σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη σε άλλα τμήματα,που αντιμετωπίζουν άλλες ασθένειες. Μετατρέπεται δηλαδή σε νοσοκομείο αντιμετώπισης μίας μόνο  νόσου.Επίσης, το νοσοκομείο Κιλκίς χτίστηκε πριν 85 – 90 χρόνια με εργασία των κατοίκων και με τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις εκείνης της εποχής και συνεπώς είναι πολύ πίσω από τις αναγκαιότητες του σήμερα.

Για την κοινοβουλευτική πορεία του Κινήματος Αλλαγής μέχρι την ημέρα της εσωκομματικής κάλπης

Η Πρόεδρός μας Φώφη Γεννηματά ήταν μία δυναμική και μάχιμη γυναίκα, που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια το πρόβλημα υγείας της μόνο για τον εαυτό της. Προσπάθησε και πέτυχε σε σημαντικό βαθμό και πολιτικά να είναι άξια στη θέση που ήταν και να ανταποκρίνεται στις αναγκαιότητες που υπήρχαν. Η απώλειά της ήταν ένα πολύ δυσάρεστο και απρόβλεπτο γεγονός και δημιούργησε νέες καταστάσεις, που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε. Οι εκλογές για νέο πρόεδρο θα γίνουν στις 5 και στις 12 Δεκεμβρίου, πρώτη και δεύτερη Κυριακή. Δεν θα υπάρξει παράταση, οι  ημερομηνίες δεν θα αλλάξουν. Δημιουργείται ένα θέμα ως προς το ποιος θα εκφράσει την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής σε περιπτώσεις που θα χρειαστεί να μιλήσουν οι Αρχηγοί των κομμάτων στη Βουλή. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, αυτό το ρόλο μπορεί κάλλιστα να τον παίξουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και κυρίως ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, που είναι ο κύριος Σκανδαλίδης. Βεβαίως, υπήρξε μία επιστολή του Γραμματέα Βασίλη Κεγκέρογλου προς όλους τους βουλευτές, με την άποψή του για το πώς θα πρέπει να πορευθούμε περαιτέρω. Πρότεινε να παίξει εκείνος αυτό το ρόλο, το να εκφράσει την Πρόεδρο. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ζήτημα διχασμού της κοινοβουλευτικής ομάδας, είμαστε ικανοί και πρέπει ήρεμα και ωραία να καταλήξουμε σε μία κοινή άποψη. Δεν χρειάζεται ούτε σε ψηφοφορίες να πάμε ούτε σε άλλα ζητήματα. Πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουμε όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής. Εξάλλου, το διάστημα αυτό δεν είναι πολύ μεγάλο, είναι το πολύ 42 μέρες μέχρι να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος. Θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα τη Δευτέρα το απόγευμα και πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε μία ήρεμη λύση.

Δεν υπάρχει δίλημμα στο Κίνημα Αλλαγής για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την Νέα Δημοκρατία

Αυτό το δίλημμα για μένα δεν είναι υπαρκτό. Εκπορεύεται από δυνάμεις εκτός του Kινήματος Aλλαγής, για να δημιουργήσει πίεση σε ένα κόμμα που σήμερα δεν έχει μεγάλη δύναμη, κινείται γύρω στο 6% – 8%. Ελπίζουμε όμως με την εκλογή νέου προέδρου να αλλάξουν τα πράγματα. Θεωρώ ότι αυτό το “δίλημμα” που προσπαθούν να μας δημιουργήσουν είναι προσβλητικό για όλους αυτούς τους δημοκράτες πολίτες, που πιστεύουν ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη πρέπει να υπάρχει στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας και μάλιστα να είναι μία κυρίαρχη δύναμη και, γιατί όχι, μία δύναμη κυβερνητική, εξουσίας. Δε μπορούμε να μιλάμε πριν τα αποτελέσματα των εκλογών, τα οποία θα εξαρτηθούν κυρίως από τη συμμετοχή των πολιτών. Όσο περισσότεροι λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία τόσο καλύτερα για μας και τόσο πιο ηχηρή θα είναι η απάντηση. Αφού εκλεγεί ο νέος πρόεδρος και δημιουργηθεί το νέο πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα, τότε και με βάση τις δυνάμεις μας,που ελπίζουμε ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι είναι τώρα, θα μπορούμε να θέσουμε τις δικές μας προτάσεις και να καλέσουμε τους άλλους νααπαντήσουν. Όταν λοιπόν τελειώσουμε με τις διαδικασίες και εκλεγεί ο νέος πρόεδρος και ανάλογα με τη δύναμη που θα έχει, τότε θα συζητήσουμε.

Αναγκαιότητα για το Κίνημα Αλλαγής η ηλικιακήανανέωση της ηγεσίας του

Δείτε τι γίνεται στην Ευρώπη και σε πόσα κράτη είναι νέοι άνθρωποι μπροστά. Πόσο μάλλον σε κόμματα. Εγώ θα έλεγα ότι είναι αναγκαίο τουλάχιστον το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, να ανανεωθεί και να αναγεννηθεί με νέες δυνάμεις και νέους ανθρώπους, πάντα με τη συμβολή των παλαιών στελεχών που έχουν εμπειρία και  διάθεση να προσφέρουν. Εάν οι νέες δυνάμεις και οι έμπειρες δυνάμεις πάνε μαζί, τότε σίγουρα οι μέρες που θα ξημερώσουν για το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη στην Ελλάδα θα είναι πολύ καλύτερες και θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα.Όσον αφορά εμένα, παρά την ηλικία μου, είμαι υποστηρικτής της άποψης ότι το κόμμα πρέπει να ανανεωθεί με νέους ανθρώπους, έμπειρους, που δεν έχουν κυβερνητική εξουσία. Γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο στον κάθε πολίτη να προσάψει οτιδήποτε σε έναν που είναι χρόνια βουλευτής ή υπουργός αλλά όχι σε έναν νέο, που είναι πιο άφθαρτος.Για μένα, αυτό είναι ουσιαστικό ζήτημα. Με βάση αυτές τις σκέψεις, στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία  στηρίζω τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη.

Η ιστορία και η εμπειρία του ΠΑΣΟΚ, βάση για να προωθηθούν νέοι άνθρωποι στο κόμμα και στην πολιτική

Κάποιοι εκ των υποψηφίων συνθηματολογούν υπέρ της επιστροφής στο παλιό ΠΑΣΟΚ. Καλό είναι να υπάρχει και το συναίσθημα και βεβαίως όλοι εμείς είμαστε συνδεδεμένοι και συναισθηματικά με όλη την πορεία και ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούμε να το αρνηθούμε αυτό και δεν πρέπει, γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει και ιστορία και προσφορά στην κοινωνία και στη χώρα.Αυτή είναι η εμπειρία και η δύναμη πάνω στην οποία πρέπει να πατήσουμε για να προωθήσουμε νέους ανθρώπους. Να έρθει η νεολαία να ασχοληθεί με την πολιτική που εδώ και χρόνια μένει μακριά της γιατί την βρίσκει απωθητική. Εμείς θέλουμενα συμμετάσχουν στην πολιτική πρώτα και κύρια οι νέοι άνθρωποι, γιατί το μέλλον ανήκει σε αυτούς. Αυτό το παράδειγμα πρέπει να το δώσουμε οι ίδιοι στο κόμμα μας. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα και στο κόμμα μας και στην Ελλάδα, νέα και άφθαρτα πρόσωπα ναμπουν μπροστά, με τη βοήθεια όλων ημών που είμαστε πιο παλιοί και έχουμε λίγη περισσότερη εμπειρία. Δεν χρειάζεται εμείς να είμαστε μπροστά. Πρέπει να βοηθήσουμε να έρθουν νέοι άνθρωποι, που θα πείσουν και άλλους νέους ανθρώπους να έρθουν κοντά στην πολιτική.

Πιο πολύτιμος ο Γιώργος Παπανδρέου σε ρόλους σχετικούς με τον διεθνή παράγοντα

Δεν αιφνιδιάστηκα ακριβώς με την υποψηφιότητα Παπανδρέου, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν την περίμενα. Γιατί πιστεύω ότι ο Γιώργος ο Παπανδρέου έπαιξε σημαντικό ρόλο σε πολλά πράγματα, θετικά πράγματα και για το ΠΑΣΟΚ και για την ελληνική κοινωνία σε σχέση με την εποχή που κυβέρνησε.Έχει μία τεράστια εμπειρία, μπορεί να βοηθήσει, αλλά νομίζω ότι είναι το βάρος του τέτοιο και η προσωπικότητά του τέτοια που θα ήταν πολύτιμος, ας πούμε, για την εξωτερική πολιτική, για πράγματα δηλαδή που έχουν να κάνουν με το διεθνή παράγοντα. Εκεί νομίζω θα μπορούσε να βοηθήσει καλύτερα και δεν ξέρω πώς ο ίδιος το κρίνει, ένας πρώην πρωθυπουργός, ένας πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να διεκδικεί τώρα -βεβαίως έχει όλο το δικαίωμα- την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, που είναι ένα κόμμα του 6%-8%. Είναι δημοκρατικό δικαίωμα βέβαια η διεκδίκηση του τίτλου του προέδρου. Στο τέλος θα μιλήσουν οι πολίτες και εκείνοι θα αποφασίσουν.

Σχολιάστε