My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Συνέντευξη για κλάδο γάλακτος

ergazomenoi-kinitopoiisiTo ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ  ΚΕΝΤΡ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Μέλος Ομοσπονδίας Γάλακτος –Τροφίμων-Ποτών) δίνει την ερχόμενη Πέμπτη 7 Φεβρουάριου, στις 12πμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, συνέντευξη τύπου με αφορμή τις γενικότερες εξελίξεις στον κλάδο του γάλακτος (ΑΓΝΟ και αίτηση υπαγωγής του στο άρθρο 99, ΜΕΒΓΑΛ κ.λ.π.),τις ανακατατάξεις που προωθούνται, το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας για τους εργαζόμενους αλλά και για τους κτηνοτρόφους παραγωγούς γάλακτος από τις  βιομηχανίες του κλάδου στην περιοχή.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Θεωρούμε ότι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι κτηνοτρόφοι έχουν κάθε συμφέρον να ορθώσουν ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ενάντια σε αυτή την κατάσταση. Το θέμα του γάλακτος δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους και τους παραγωγούς. Μ’ αυτούς απλήρωτους φτωχαίνουν και οι τοπικές κοινωνίες, χτυπιούνται όλοι οι επαγγελματίες, όλες οι οικογένειες. Το αδυσώπητο κυνήγι του κέρδους από πλευράς των βιομηχάνων δεν συνθλίβει μονάχα εργαζόμενους και παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές που θα είναι ακόμα πιο ανυπεράσπιστοι στην διακύμανση τιμών και ποιότητας των προϊόντων στο ράφι των σουπερ μάρκετ. Όταν μάλιστα μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες θέλουν να ελέγξουν μονοπωλιακά ολόκληρο τον κλάδο στη περιοχή.   Και όλα αυτά σε περίοδο κρίσης που όλο αυξάνονται τα διατροφικά προβλήματα, σε περίοδο λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος και εκτόξευσης της ανεργίας και της ανέχειας.

Με βάση την παραπάνω κατάσταση το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων ( ΠΑΜΕ) από κοινού με αντιπροσώπους της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) της περιοχής θα δώσουν συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις στον κλάδο του γάλακτος.”

Σχολιάστε