My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Συνέλευση και πίτα στη Μ. Βρύση

Tα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Μεγάλης Βρύσης Κιλκίς πραγματοποίησαν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου την ετήσια Γενική Συνέλευση των κατοίκων, συνδυάζοντάς την με την κοπή της βασιλόπιτας.

Στο κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού και με την παρουσία του Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημήτρη Κυριακίδη αρχικά ο πατέρας Χαράλαμπος ευλόγησε την πίτα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αναστάσιος Χονδροματίδης μετέφερε στους παρευρισκόμενους τις ευχές του Συμβουλίου για μια καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, τύχη και ασφάλεια.

Ιδιαίτερα ευχήθηκε στους συνεργάτες του να έχουν δύναμη, προκοπή και κυρίως όρεξη για δουλειά και προσφορά έτσι ώστε να καταφέρουν όλοι μαζί να βελτιώσουν την εικόνα του χωριού, σε θέματα υγείας, παιδείας, ασφάλειας αλλά και ποιότητας ζωής.

Αμέσως μετά αναφέρθηκε στην ευγενική χορηγία της οικογένειας Προκοπίδη η οποία διέθεσε ένα πολύ σημαντικό ποσό για την εκ βάθρων επισκευή, συντήρηση και ανακαίνιση του Ιατρείου του χωριού. Είπε χαρακτηριστικά ότι με την οικονομική στήριξη της οικογένειας Προκοπίδη μπόρεσε το Συμβούλιο να προχωρήσει στις απαραίτητες κτιριακές παρεμβάσεις, αλλά και στην αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού έτσι ώστε δημιουργηθεί ένα σύγχρονο πρότυπο Ιατρείο στη Μεγάλη Βρύση, για το οποίο καμαρώνουν όλοι και τις υπηρεσίες του οποίου απολαμβάνουν οι συγχωριανοί. Επίσης ενημέρωσε το ακροατήριο ότι με την οικονομική στήριξη της οικογένειας Προκοπίδη το Συμβούλιο προχώρησε και σε μερική επισκευή-συντήρηση της στέγης του πολιτιστικού κέντρου του χωριού.

Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Βρύσης κ. Αναστάσιος Χονδροματίδης ευχαρίστησε εξ ονόματος του Συμβουλίου της Κοινότητας αλλά και όλων των συγχωριανών την οικογένεια Προκοπίδη και κάλεσε την εκπρόσωπο της, κ. Σοφία Προκοπίδου, να παραλάβει μια τιμητική πλακέτα, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού και απόδοσης τιμής και ευγνωμοσύνης στην οικογένεια για την προσφορά της.

Τέλος ευχαρίστησε τους χορηγούς για την προσφορά τους, τις ιδιοκτήτριες του «Μίνι Μάρκετ Γιώτα» και του ανθοπωλείου «Μπουκέτο», αλλά και τις συζύγους του ιδίου και των συνεργατών του για τα πλούσια εδέσματα που παρείχαν στην εκδήλωση.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το έθιμο, μοιράστηκαν βασιλοπιτάκια στους παρευρισκόμενους και ο Πρόεδρος της Κοινότητας έκανε έναν σύντομο απολογισμό της 4μηνης θητείας του Συμβουλίου. Αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν την Μεγάλη Βρύση και επισήμανε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του έδωσαν προτεραιότητα στα θέματα της Εκπαίδευσης, της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων, στο μικρό διάστημα που διαχειρίζονται τις τύχες της Κοινότητας. Κάλεσε τους κατοίκους να συμμετέχουν ενεργά στα διαδραματιζόμενα στο χωριό, τους ζήτησε να φροντίσουν για τον ευπρεπισμό των οικοπέδων τους, αλλά και του περιβάλλοντα χώρου, έτσι ώστε όλοι μαζί να μπορέσουν να βελτιώσουν την εικόνα του οικισμού αλλά και να συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται για την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής τους.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους συγχωριανούς για την ανυπαρξία οικονομικής επιχορήγησης από το κράτος, τους είπε ότι τα μοναδικά χρήματα που διαχειρίζονται αυτός και οι συνεργάτες του προέρχονται από τη δική του αποζημίωση (227,40 Ευρώ το μήνα) και ότι με αυτά προσπαθούν να καλύψουν τα απολύτως απαραίτητα της Κοινότητας. Τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξουν και άλλοι χορηγοί, επικαλούμενος ως παράδειγμα την οικογένεια Προκοπίδη, έτσι ώστε να γίνει κατορθωτό το όραμα του ιδίου και των Συμβούλων του για τη δημιουργία ενός πρότυπου οικισμού με άριστες υποδομές, με ασφάλεια για τους κατοίκους, με πληρότητα στους τομείς υγείας και παιδείας και γενικότερα ενός χωριού που θα παρέχει σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία στα μέλη του. Αναφέρθηκε διεξοδικά στις άμεσες ενέργειες που θα κάνει το Συμβούλιο Κοινότητας (καθαρισμός κοιμητηρίου, κλάδεμα δέντρων στο κεντρικό πάρκο και στους κοινόχρηστους χώρους, καθαρισμός των δρόμων, μετεγκατάσταση του Νηπιαγωγείου σε άλλο χώρο προκειμένου να ελευθερωθεί το Κοινοτικό κατάστημα, κ.ά.), αλλά και σε άλλα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους και επιζητούν λύση, όπως η αντικατάσταση φωτιστικών εξωτερικού χώρου στον κεντρικό δρόμο, η τοποθέτηση πινακίδων στις εισόδους και εξόδους του χωριού, η ασφαλτόστρωση των εναπομεινάντων δρόμων του οικισμού, η τοποθέτηση εγκάρσιων μειωτήρων ταχύτητας (σαμαράκια) στον κεντρικό δρόμο του χωριού, ο καθαρισμός και η διαγράμμιση της επαρχιακής οδού που συνδέει την Κοινότητα Μεγάλης Βρύσης με τις Κοινότητες Καστανεών, Σταυροχωρίου αλλά και τη Βιομηχανική Περιοχή Σταυροχωρίου, κ.ά.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, τέθηκαν προβληματισμοί και έγιναν προτάσεις από τους κατοίκους, απαντήθηκαν ερωτήματα των συμμετεχόντων στη συνέλευση και ανανεώθηκε το ραντεβού για την επόμενη συνέλευση των κατοίκων της Κοινότητας Μεγάλης Βρύσης.

Σχολιάστε