My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Συνάντηση “Ιταλών” στους Λαζαριστές

Ο Πανελλήνιος Ελληνοϊταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων διοργανώνει την Ιταλική βραδιά το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 στις 9:00 το βράδυ στη Θεσσαλονίκη στους χώρους του ArtHotelDomotellesLazaristes. Η βραδιά είναι αποκλειστικά για όλους όσους έχουν την Ιταλία στην καρδιά τους και περιλαμβάνει δείπνο με εξαιρετικό μενού καθώς και πολύ ιταλική και ελληνική μουσική με αξέχαστες επιτυχίες της δεκαετίας του 60 και 70.

lazaristesΗ σοπράνο Κατερίνα Μακρή θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με γνωστές Ιταλικές καντσονέτες, άριες, γνωστά τραγούδια και έντεχνη ελληνική μουσική (Χατζηδάκης, Θεοδωράκης κτλ.). Στο πιάνο την συνοδεύει ο Φοίβος Φίλκας.

Ο τραγουδιστής Alessio θα ερμηνεύσει τραγούδια του Lucio Battisti και άλλων Ιταλών τραγουδοποιών.

Λαϊκή ορχήστρα κλείνοντας τη βραδιά θα ερμηνεύσει λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια (Τσιτσάνης, Βαμβακάρης, Καζαντζίδης, Μικρούτσικος κ.α.), δημιουργώντας το ανάλογο ζεστό ξαναζωντανεύοντας τα παλιά φοιτητικά χρόνια.

Ο Πανελλήνιος Ελληνοϊταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων είναι  ένας φορέας συσπείρωσης και πιο δυναμικής και εμφανούς παρουσίας, που ενώνει τους Ιταλοσπουδαγμένους με διάφορες εκδηλώσεις, συνέδρια κλπ, δίνοντας τη δυνατότητα συνεύρεσης στους παλιούς συμφοιτητές για να θυμηθούν τα φοιτητικά τους χρόνια.

            Οι Έλληνες που σπούδασαν στην Ιταλία είναι ένα ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και παράλληλα μια γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τον φίλο Ιταλικό λαό. Ο Πανελλήνιος Ελληνοϊταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2002 στο Αντάμωμα της Λίμνης Πλαστήρα και από τότε συνεχίζει με συνέδρια, εκδηλώσεις, ημερίδες, χαλαρές ιταλικές βραδιές κλπ, να κρατά σε επαφή τους Ιταλοσπουδαγμένους και τους φίλους της Ιταλίας.

            Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην Ιταλική βραδιά με ποτό, φαγητό (μενού ή κρύο πιάτο), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στους :

-Έλενα Αγγελούση, Αρχιτέκτονα, 6974577027.

-Γιώργο Καπετάνο, Μηχανικό, 6977617189.

-Νίκο Ευθυμιάδη, Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Φιλίας Και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων : 2441075440, 6944442532, e-mail : nke@otenet.gr.

Σχολιάστε