My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Συμπαραστάτης Δημότη, γιοκ!

Δυστοκία στο θέμα της εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη παρατηρήθηκε γι` άλλη μια φορά στον Δήμο Κιλκίς: Στην χθεσινοβραδινή (Πέμπτη) ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κανείς απ` τους 6 συνολικά υποψήφιους δεν συγκέντρωσε τις 27, το λιγότερο, θετικές ψήφους. Έτσι, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί απόψε Παρασκευή, στις 8, με την εκλογή να κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη αν όχι αδύνατη!

dimarxeio kilkis-001marxΥποψήφιοι στη χθεσινή ψηφοφορία ήταν:

– Η Καλλισθένη Πάκα εκ μέρους της πλειοψηφίας, η οποία διαθέτει 25 δημ. συμβούλους. Ωστόσο, η υποψηφιότητα αυτή έλαβε 19 ψήφους.

– Ο Νίκος Αβραμίδης κι η Θεοδώρα Παπαδοπούλου, απ` τη μείζονα μειοψηφία, που διαθέτει 13 συμβούλους. Τελικά, οι δυο υποψήφιοι έλαβαν από 6 ψήφους.

– Οι δημότες, Χρήστος Ανδρεανίδης και Κώστας Μαραντίδης, που έλαβαν από μια ψήφο, καθώς κι η Ειρήνη Πετρίδου, η οποία δεν παρέστη στη συνεδρίαση και δεν έλαβε καμιά ψήφο.

Επίσης, στη κάλπη (η ψηφοφορία ήταν μυστική και με παραβάν) βρέθηκαν τρία ασταύρωτα ψηφοδέλτια, δυο λευκά και ένα άκυρο.

Να σημειωθεί ότι η θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη (ΣτΔ)  είναι αμειβόμενη με 30 χιλ. ευρώ το χρόνο, με τη θητεία να διαρκεί μέχρι τις επόμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης, δηλαδή μέχρι το 2019.

Προσπάθεια να εκλεγεί ΣτΔ έγινε και στις αρχές της προηγούμενης υπό τον Β. Μπαλάσκα θητείας στο Δήμο Κιλκίς, αλλά και τότε απέβη άκαρπη, καθότι δεν είχε συγκεντρωθεί και πάλι ο απαραίτητος αριθμός ψήφων.

Σε περίπτωση που κι αποψινή ψηφοφορία αποβεί άκαρπη, η θέση μπορεί να επανακηρυχθεί και να ξαναγίνουν πάλι όλες οι διαδικασίες εξ` αρχής, κάτι όμως που θα εξαρτηθεί απ` το αν υπάρξει ευρύτερη συμφωνία γύρω από συγκεκριμένο υποψήφιο.

Σχολιάστε