My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ και βηματίΖΩ

Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκαν τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία ¨βηματίΖΩ¨ κλιμάκιο του συνδυασμού, με την Ειρήνη Βαλεντίνα Αγγελίδου, υποψήφια δημοτική σύμβουλο και τον επικεφαλής του συνδυασμού “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του Πολίτη” υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Αγαθόπουλο.

Η ψυχολόγος κ.α. Βουμβουράκη Καλλιόπη και η κ.α. Καράμπαγλη Έφη πρόεδρος του συλλόγου, μας καλωσόρισαν και μας υποδέχτηκαν στα γραφεία του συλλόγου και περιηγηθήκαμε τους χώρους και τις εγκαταστάσεις του συλλόγου. Είναι απαραίτητο, να αναφερθεί ότι τόσο οι υποδομές όσο και η ποικιλία των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται καθημερινά, πληρούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προϋποθέσεις ώστε η διημέρευση και η ημερήσια φροντίδα των ατόμων με αναπηρία να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη.

Η ενημέρωση και από τους δύο υπευθύνους ήταν πλήρης και εμπεριστατωμένη σε όλες τις λεπτομέρειες που ενδιέφεραν την αντιπροσωπεία. Ιδιαίτερη αναφορά στην αντιπροσωπεία του συνδυασμού έγινε για τα αιτήματα του συλλόγου ¨βηματίΖΩ¨ προς τον Δήμο Κιλκίς.

Το πρώτο αίτημα είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στους δημόσιους χώρους, καθώς είναι εμφανής η έλλειψη των υποδομών για την διευκόλυνση της μετακίνησής των.

Ως δεύτερο βασικό αίτημά τους είναι η κατασκευή κατάλληλα διαμορφωμένης Παιδικής Χαράς για τα άτομα με ειδικές και εκπαιδευτικές ανάγκες , η οποία απουσιάζει από την Πόλη.

Το τρίτο αίτημα, αφορά τα αδέσποτα. H έλλειψη ενδιαφέροντος για την οριστική λύση του προβλήματος με τα αδέσποτα από τον Δήμο, αναστέλλουν την λειτουργία του προγράμματος dog therapy εξ αιτίας του φόβου των ΑμεΑ προς τους σκύλους.

Τελευταίο αίτημα του συλλόγου είναι, η προσπάθεια για χρηματοδότηση από ιδρύματα για την μελέτη και κατασκευή, της νέας δομής σε αγορασμένο αγροτεμάχιο κοντά το Ηρώο Κιλκίς.

Μία ευχάριστη έκπληξη για την αντιπροσωπεία του συνδυασμού μας ήταν η ολιγόωρη παραμονή μας στους χώρους του ιδρύματος με το πολυάριθμο προσωπικό και κυρίως τους ωφελούμενους του «ΒΗΜΑΤΙΖΩ» σε ώρες δημιουργικής απασχόλησης.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία ¨βηματίΖΩ¨.

Δημήτριος Αγαθόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Σχολιάστε