My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

“Συμμετέχω” στη μνήμη γενοκτονίας

Από τη δημοτική παράταξη Κιλκίς “Συμμετέχω” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου:

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΣΣΑΛΟΔΟΞΙΑ

ΝΑΙ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η 19η Μαΐου αναγνωρίστηκε από την ελληνική πολιτεία ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου για πρώτη φορά το 1994.

Η ημέρα αναφέρεται στα βίαια, φονικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην καταρρέουσα τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία, μέχρι τη δημιουργία του σύγχρονου τουρκικού κράτους, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την φυσική εξόντωση, τον αφανισμό, τον εκτοπισμό, την εκρίζωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές τους εστίες.

Τα μαζικά και οργανωμένα σχέδια εκ δίωξης και εξόντωσης των Ελλήνων του Πόντου είχαν ως κινητήρια δύναμη τον τυφλό εθνικισμό και την μισαλλοδοξία που καλλιεργήθηκε από το καθεστώς των νεότουρκων. 

Τα γεγονότα αυτά πυροδοτήθηκαν σταδιακά από την αυξανόμενη ανάδυση και εντεινόμενη επίδραση του τουρκικού εθνικισμού στην πρώην πολυεθνική Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σταδιακά ο εθνικισμός κατέστη κυρίαρχη ιδεολογία και ως επακόλουθο ήρθαν οι γενοκτονίες των χριστιανών και συγκεκριμένα των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. 

Συγκεκριμένα για τον Ελληνισμό, το εθνικιστικό παραλήρημα των Οθωμανών κόστισε τις ζωές 353.000 ζωές. Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου έχει αναγνωριστεί επίσημα από 4 κράτη (Ελλάδα, Κύπρος, Σουηδία, Αρμενία). 

Ωστόσο η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει γενοκτονία και αποδίδει τους θανάτους σε απώλειες πολέμου, λοιμό και ασθένειες.

Σήμερα οφείλουμε να θυμόμαστε τη μεγάλη σφαγή που έγινε στο όνομα της τουρκικής εθνοκάθαρσης και να αποδίδουμε τιμή στους νεκρούς μέσα από τις πράξεις μας. 

Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε κάθε μορφή εθνικισμού και μισαλλοδοξίας.

Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξία της ανθρώπινης ζωής, κόντρα σε κάθε λογική μίσους και βίας.

 Δεν Ξεχνάμε

Αγωνιζόμαστε»

Σχολιάστε