My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

ΔΕΥΑΚ: Συμβασιοποίηση έργων

Το γνωστό σύνολο έργων της ΔΕΥΑΚ με χρηματοδότηση 25 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, συμβασιοποιήθηκε με τις υπογραφές του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Βασίλη Καραμπίδη και των εκπροσώπων της αναδόχου κοινοπραξίας Μεσόγειος Α.Ε. – Μηχανική Περιβάλλοντος Α.Ε. Διονύση Γεωργόπουλου και Σπυρίδωνος Κολοβού. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στο Δημαρχείο Κιλκίς, την 1η Δεκεμβρίου, παρόντος του δημάρχου Δημήτρη Κυριακίδη.

Τα έργα αφορούν στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης των αμιαντοτσιμεντοσωλήνων, με νέους αγωγούς πολυαιθυλενίου, σε τριάντα πέντε χωριά και ελάχιστα τμήματα της πόλης του Κιλκίς.

Οι νέοι αγωγοί θα καλύψουν σε απόσταση περισσότερα από 324 χιλιόμετρα δικτύου και ως εκ τούτου αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες η ανάπτυξη εργοταξίων περιοχικά.

Τα έργα χωρίζονται σε δύο φάσεις. Στην α’ φάση, προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ περιλαμβάνονται το Κιλκίς με τις οδούς 21η Ιουνίου και Ελευθερίου Βενιζέλου, οι οικισμοί Αργυρούπολη, Κρηστώνη, Χωρύγι, Βαπτιστής, Σταυροχώρι και οι Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης Μαυρονέρι, Παλιό Αγιονέρι, Νέο Γυναικόκαστρο, Μικρόκαμπος.

Στη β΄ φάση με προϋπολογισμό 11,6 εκατ. ευρώ εντάσσονται οι οικισμοί Καμπάνης, Μάνδρες, Γαλλικό, Πεδινό, Νέα Σάντα της Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού, Άγιος Χαράλαμπος, Αμάραντα, Κορυφή της Δημοτικής Ενότητας Δοϊράνης, Κεντρικό, Βάθη, Επτάλοφο, Τέρπυλλος, Ευκαρπία, Ίσωμα, Αντιγόνεια, Άγιος Μάρκος, Μελισσουργειό, Άνω Θεοδωράκια, Κάτω Θεοδωράκια, Γερακαριό της Δημοτικής Ενότητας Κρουσσών, Μυριόφυτο και Νέο Μυριόφυτο της Δημοτικής Ενότητας Μουριών και Ηλιόλουστο, Κορομηλιά, Πλαγιά, Μεγάλη Στέρνα της Δημοτικής Ενότητας Χέρσου.

Πρόσθετα οφέλη που θα προκύψουν από τα έργα είναι η μείωση των διαρροών, η απάλειψη των υδροκλοπών και η βελτίωση των υδραυλικών χαρακτηριστικών του δικτύου.

Στις ιδιωτικές παροχές που θα αντικατασταθούν προβλέπεται η τοποθέτηση ψηφιακών υδρομέτρων για τον έλεγχο και των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των καταναλωτών και την άμεση ενημέρωσή τους σε περίπτωση απώλειας νερού στις οικίες τους. Θα τοποθετηθούν συνολικά 10.350 ψηφιακά υδρόμετρα, αξίας 2.270.000 ευρώ που καλύπτεται επίσης από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Στα έργα εντάσσονται και δύο υποέργα, δηλαδή η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με τη μέθοδο του συμψηφισμού (500.000 ευρώ) και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών μονάδων μικροδικτύου στα αντλιοστάσια Ξηρόβρυσης, Σταυροχωρίου, Σεβαστού και στον βιολογικό καθαρισμό της Νέας Σάντας (1.550.000 ευρώ).

Συνολικά, οι οικισμοί που έχουν ενταχθεί στα έργα είναι:

Δ.Ε. ΚΙΛΚΙΣ: Κιλκίς, Αργυρούπολη, Κρηστώνη, Χωρύγι, Βαπτιστής, Σταυροχώρι

Δ.Ε. ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗΣ:Μαυρονέρι,Παλαιό Αγιονέρι, Νέο Γυναικόκαστρο, Μικρόκαμπος

Δ.Ε. ΓΑΛΛΙΚΟΥ: Καμπάνης, Μάνδρες, Γαλλκός, Πεδινό, Νέα Σάντα

Δ.Ε. ΔΟΪΡΑΝΗΣ :Άγιος Χαράλαμπος, Αμάραντα, Κορυφή

Δ.Ε. ΚΡΟΥΣΣΙΩΝ:Κεντρικό, Βάθη, Επτάλοφο, Τέρπυλλος, Ευκαρπία, Ίσωμα, Αντιγόνεια, Άγιος Μάρκος, Μελισσουργειό, Άνω Θεοδωράκια, Κάτω Θεοδωράκια, Γερακαριό

Δ.Ε. ΜΟΥΡΙΩΝ: Μυριόφυτο, Ν.Μυριόφυτο

Δ.Ε. ΧΕΡΣΟΥ: Ηλιόλουστο, Κορομηλιά, Πλαγιά, Μεγάλη Στέρνα

Με δήλωσή του ο κ. Κυριακίδης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για “την ευτυχή κατάληξη των επίπονων προσπαθειών που κατέβαλε η ΔΕΥΑΚ και το προσωπικό της για τα εμβληματικά έργα και εξήρε την υψηλή τεχνογνωσία που καθιστά την Δημοτική Επιχείρηση ηγέτιδα δύναμη στην διεκδίκηση μεγάλων έργων, που ωφελούν πρώτα και κύρια τους πολίτες και τον τόπο θωρακίζοντας την υγεία και την ποιότητα ζωής τους και στην υψηλή απορροφητικότητα δημοσίων πόρων”.

Σχολιάστε