My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συλλυπητήριες δηλώσεις για το χαμό του Ντίνου

Μ` αφορμή τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Ντίνου Τριαρίδη, κόμματα, φορείς και πολιτικά πρόσωπα εξέδωσαν συλλυπητήριες δηλώσεις, εξάροντας το έργο και την προσφορά του στο τόπο μας.

Ο Θ. Παραστατίδης

 Σε δήλωσή του, ο βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης τονίζει:

“Οι πολίτες του ν. Κιλκίς κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στη μνήμη του Κώστα Τριαρίδη, του πολιτικού που σφράγισε με τους αγώνες και την προσφορά του στον τόπο μας, την πολιτική ζωή του νομού στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα.

Ο Κώστας Τριαρίδης με τη στάση ζωής συνέδεσε άρρηκτα τους πολιτικούς του αγώνες ως προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Πολλά από όσα απολαμβάνουμε σήμερα στο νομό φέρουν τη σφραγίδα του, καθόσον τιμήθηκε με το αξίωμα του Υπουργού, πρώτος αυτός στην ιστορία του ν. Κιλκίς.

Ειδικότερα ο δημοκρατικός λαός του νομού, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη δημοκρατική παράταξη στην χώρα μας, εμπνέεται από τους αγώνες του Κώστα Τριαρίδη, τόσο πριν όσο και μετά την μεταπολίτευση, όταν πρωταγωνίστησε στην αυτό – οργάνωση του ΠΑΣΟΚ.

Οι αγώνες και η προσφορά του θα μας εμπνέουν πάντα. Να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. 

Tα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.”

Η Ν.Ε. Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ

“Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του πρώην Βουλευτή Κιλκίς και Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, Κωνσταντίνου Τριαρίδη. Ο Κώστας Τριαρίδης ήταν ένας γνήσιος δημοκράτης και ένας άξιος άνθρωπος, ο οποίος έχαιρε του σεβασμού και της αναγνώρισης από όλους τους πολιτικούς χώρους. Έδωσε αγώνες και προσπάθησε για το καλό της Βόρειας Ελλάδας και του νομού μας. Εκφράζουμε Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.”

Ο ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς

“Η είδηση της απώλειας του πρώην υπουργού Μακεδονίας Θράκης και βουλευτή ν. Κιλκίς Κώστα Τριαρίδη μας θλίβει και στερεί από την πολιτική σκηνή της χώρας έναν αγωνιστή ο οποίος έδωσε μάχες για την περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.” 

Η ΝΕ Κιλκίς της ΔΗΜΑΡ

            Την περασμένη Πέμπτη αποχαιρετήσαμε τον Ντίνο Τριαρίδη. Τον αγαπημένο Ντίνο των δικών του ανθρώπων, τον αγωνιστή Ντίνο των δύσκολων ημερών του 114 και της δικτατορίας, τον ιδεολόγο Ντίνο της μεταπολίτευσης.

Το Κιλκίς έχασε τον άνθρωπό του. Εκείνον που ποτέ δεν ξέχασε το όραμα της νιότης του για τον γενέθλιο τόπο, ούτε κι όταν η πλανεύτρα εξουσία του άνοιξε την πόρτα της.

Η λαμπρή ακαδημαϊκή του καριέρα σημαδεύτηκε από τη δράση του Δάσκαλου – Παιδαγωγού που εμπνέει, καθοδηγεί και σμιλεύει συνειδήσεις ενεργών πολιτών για τις ώρες που η κοινωνία θα αναζητεί ταγούς και όχι υποτακτικούς.

Ακάματος εργάτης του πνεύματος και της πολιτικής έκανε καθημερινή στάση ζωής την ιδεολογία του, αναζητώντας συνοδοιπόρους και ισότιμους συνεργάτες.

Ο νομός μας  θα θυμάται για πάντα τη συμβολή του για την πολιτισμική αναβάθμιση του τόπου μας και σίγουρα κάποια κενή θέση θα τον περιμένει στην έναρξη των ετήσιων περιφερειακών εκδηλώσεων του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που ως Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης καθιέρωσε στο Κιλκίς.

Κόσμιος στην αντιπαράθεση, φλογερός επαναστάτης και ασυμβίβαστος υπερασπιστής του δίκιου, εραστής της συνεργασίας και του διαλόγου.

Αυτός ήταν επιγραμματικά ο Ντίνος Τριαρίδης.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

 Ο Σ. Τσιτουρίδης

Για την απώλεια του Ντίνου Τριαρίδη, ο π. Υπουργός Σ. Τσιτουρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Έφυγε ένας άξιος άνθρωπος, που υπήρξε χρήσιμος για τον τόπο μας. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του».

 Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς

“Με μεγάλη οδύνη το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς πληροφορήθηκε το χαμό του πρώην Υπουργού και συναδέλφου Κώστα Τριαρίδη, ενός εξαίρετου και άξιου πολιτικού, ιατρού και ανθρώπου.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία θα παραστεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος και ο Γραμματέας κ. Βαβάκας Αναστάσιος.”

O Πρόεδρος της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο του πρώην βουλευτού (ΠΑΣΟΚ) και υπουργού Κωνσταντίνου (Ντίνου) Τριαρίδη. Υπηρέτησε με δημοκρατική συνέπεια τις ιδέες του και τον τόπο του, το Κιλκίς και τη Μακεδονία ευρύτερα. Με ευσυνειδησία ετήρησε τον όρκο του Ιπποκράτους και ετίμησε την Ιατρική επιστήμη. Εκόσμησε τα έδρανα της Βουλής με το ήθος του και την ευπροσηγορία του. Οι οικείοι του και όλοι όσοι τον γνωρίσαμε δικαιούνται να είναι υπερήφανοι για τον άνθρωπο, επιστήμονα και πολιτικό Ντίνο Τριαρίδη. Για τον πατέρα τους οι τρεις γιοι του, για τον παππού τους τα εγγόνια του, η σύζυγός του, και όλοι οι φίλοι του και συνάδελφοί του».

Ο Ευ. Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε για τον θάνατο του Κ. Τριαρίδη:

«Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα το θάνατο του Ντίνου Τριαρίδη, αγωνιστή της Δημοκρατίας, λαμπρού στελέχους της δημοκρατικής παράταξης, εκλεκτού επιστήμονα και πολύ αγαπητού φίλου. Εδωσε και στην τελευταία φάση της ζωής του μια σκληρή μάχη, όπως ήξερε να δίνει πάντα, υπερήφανος και αυθεντικός. Οι φίλοι του και η παράταξή του θα τον θυμόμαστε πάντα».

Ο Χρ. Γκουντενούδης 

Ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης προέβη στην εξής δήλωση:

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην Βουλευτή Κιλκίς και Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Κωνσταντίνου Τριαρίδη. Ο εκλιπών ήταν ένας άξιος άνθρωπος, επιστήμονας και πολιτικός. Συνέδεσε τη ζωή του με την προσφορά στον τόπο του και στο κοινωνικό σύνολο. Η απώλεια του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην τοπική κοινωνία. Στους οικείους του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Ο Χρ. Ανθρακίδης

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κιλκίς, Χρήστος Ανθρακίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για το χαμό του Ντίνου Τριαρίδη. Ο πρώην υπουργός υπήρξε ένας έντιμος άνθρωπος, ένας επιστήμονας που έκανε περήφανο τον τόπο μας και ένα λαμπρό στέλεχος της παράταξης μας. Η αγωνιστική και η πολιτική του παρακαταθήκη θα μείνει ως φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του.”

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Με  βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε το χαμό του πρώην Υπουργού, Βουλευτή και καθηγητή του ΑΠΘ Κώστα Τριαρίδη, ενός εξαίρετου και άξιου πολιτικού, επιστήμονα και ανθρώπου.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα.”

Για το Δ.Σ

Β. Κωνσταντινίδης
Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Σχολιάστε